V Savi zanikajo navedbe o prekinitvi sodelovanja z Dnevnikom. Foto: MMC RTV SLO
V Savi zanikajo navedbe o prekinitvi sodelovanja z Dnevnikom. Foto: MMC RTV SLO

"Navedene trditve nimajo nobene realne osnove. Izjavljamo, da s časopisno hišo Dnevnik nismo prekinili poslovnega sodelovanja na nobenem izmed poslovnih področij," so prek spletnih strani borze sporočili iz Save.
S tem so se odzvali na izjave novinarke Vesne Vuković, ki je v oddaji Pogledi Slovenije dejala, da se je zaradi Dnevnikovega pisanja o lastninjenju Merkurja Sava odločila prekiniti "vsakršno poslovno sodelovanje z Dnevnikom" ter "da so dobivali demantije in grožnje iz Save".


"Popravki niso grožnje"
"Ostajamo naročniki in oglaševalci, prav tako pa se redno in ažurno odzivamo tudi na vprašanja novinarjev te časopisne hiše. Zahteve po objavi popravkov in prikazu nasprotnih dejstev na neresnice v določenih člankih Dnevnika pa niso nobene grožnje, temveč naša dolžnost do delničarjev in javnosti ter pravica, ki nam jo omogoča zakon o medijih. Dejstvo pa je, da v. d. odgovornega urednika naših popravkov ne objavi," še dodajajo v Savi.
Kakor je znano, je Dnevnik poročal o povezavi med nekdanjo upravo Merkurja z Binetom Kordežem na čelu in vodstvom Save, ki je Merkurjevim menedžerjem pomagalo pri največjem menedžerskem prevzemu podjetja pri nas.