Nadzorni svet Save se je podrobneje seznanil s potekom projekta odprodaje naložbe Save v Abanki Vipa, ki poteka skladno s terminskim načrtom. Foto: MMC RTV SLO
Nadzorni svet Save se je podrobneje seznanil s potekom projekta odprodaje naložbe Save v Abanki Vipa, ki poteka skladno s terminskim načrtom. Foto: MMC RTV SLO

Nasledili so dozdajšnjo upravo podjetja, ki so jo sestavljali Janez Bohorič kot predsednik uprave ter Vinko Perčič in Emil Vizovišek kot člana uprave.

Nova uprava bo popolna najpozneje 17. julija
Člani nove uprave so imenovani za pet let. Mandat jim bo začel teči 31. marca. Takrat bosta delo začela Matej Narat in Miha Resman, Franci Strajnar se jima bo pridružil dan pozneje. Andrej Andoljšek bo delo v upravi zaradi delovnih obveznosti začel najpozneje 17. julija.

Resman je moral zaradi nezdružljivosti opravljanja funkcij člana nadzornega sveta in člana uprave podati odstopno izjavo, s čimer mu bo z nastopom funkcije člana uprave prenehala funkcija člana nadzornega sveta družbe.

Nova uprava bo staro nasledila pred iztekom mandata
Nova uprava bo vodenje Save prevzela nekaj mesecev pred iztekom mandata zdajšnje uprave. Nadzorni svet se je namreč tako kot že decembra z Bohoričem tudi z Vizoviškom dogovoril za predčasno prekinitev opravljanja funkcije. S svojega položaja bosta sestopila 30. marca, z dnem sprejema revidiranega letnega poročila, oba pa bosta kot svetovalca novemu vodstvu na razpolago do sredine julija. Šele takrat bo ob izteku rednega mandata svojo funkcijo člana uprave zapustil tudi Perčič.

"Savine delnice so podcenjene"
Nadzorni svet Save se je podrobneje seznanil s potekom projekta odprodaje naložbe Save v Abanki Vipa, ki poteka skladno s terminskim načrtom. Nadzorni svet se je seznanil tudi z namero uprave, da vsem delničarjem pod pogojem, da z družbo podpišejo sporazum o zaupnosti, omogoči vpogled v poročilo o oceni vrednosti lastniškega kapitala Save na 30. junij 2010.

Poročilo so izdelali pooblaščeni cenilci. Po vseh opravljenih slabitvah, vključno z naložbo v Merkur, pa potrjuje, da je tržna vrednost delnice Sava v zadnjem času zelo podcenjena, so sporočili iz podjetja.