Novi nadzorniki, ki bodo mandat začeli v soboto, večinoma prihajajo iz vrst Petrola in NFD-ja. Foto: MMC RTV SLO
Novi nadzorniki, ki bodo mandat začeli v soboto, večinoma prihajajo iz vrst Petrola in NFD-ja. Foto: MMC RTV SLO
Novi nadzorniki Istrabenza

V soboto bodo štiriletni mandat poleg Alenke Vrhovnik Težak (Petrol) in Zorana Boškovića (NFD), ki sta bila na marčni skupščini imenovana v nadzorni svet do konca mandata in za nov mandat, začeli še Janez Grošlje in Tamara Jefrman (oba iz Petrola), Franci Strajnar (Finetol) in Miroslav Kaluža (Slovensko zavarovalno združenje).

Novi nadzorniki utegnejo zamenjati upravo
Potem ko je zdajšnji nadzorni svet pod Toplakovim vodstvom v upravo Istrabenza znova imenoval Igorja Bavčarja, ki je konec marca odstopil s položaja, nadzorniki pa so ga sredi maja znova imenovali v upravo družbe (postal je njen član, predsednik uprave pa Bogdan Topič), je po mnenju poznavalcev povsem mogoče, da se bodo novi nadzorniki zdaj odločili zamenjati upravo. Trn v peti je predvsem Bavčar, ki je zaradi skoraj milijardnega dolga bankam upnicam potisnil nekoč paradnega konja slovenskega gospodarstva v hude težave.

Nadzorni svet Istrabenza Toplak vodi od marčevskega odstopa Janka Kosmine. Nadzorniki v odhodu (poleg Toplaka so bili predstavniki kapitala še Vrhovnik Težakova in Bošković, ki ostajata, Bojan Korsika, Damjan Mihevc, Klavdija Primožič, Klavdija Ule in Miloš Fortunat) so 12. maja imenovali novo upravo koprske holdinške družbe, ki je marca razglasila insolventnost. Petrol je tretjinski lastnik Istrabenza, družbe okrog NFD-ja pa imajo v lasti četrtino koprskega holdinga.

A. Me.

Novi nadzorniki Istrabenza