Danes je okoli 70 zdaj že nekdanjih delavcev Steklarske nove dobilo delovne knjižice. Foto: MMC RTV SLO
Danes je okoli 70 zdaj že nekdanjih delavcev Steklarske nove dobilo delovne knjižice. Foto: MMC RTV SLO
Delavci Steklarske nove niso dočakali jamstva Kada

le še nekaj ur časa, v rokah pa naj ne bi imeli še nič konkretnega.

Da je sreda zadnji dan čakanja na delavce oziroma na odločitev o (ne)ustavitvi steklarske peči, je v torek določil stečajni upravitelj Steklarske nove Štefan Rola. Enomesečni rok za dokončanje proizvodnje, ki ga je določilo sodišče, je namreč potekel že v torek.

Pogovori s Kadom še potekajo
Zastopnik delavcev in predsednik sindikata Neodvisnost Steklarske nove Stjepan Miklaužić zagotavlja, da pogovori delavcev in Kada o morebitnem delavskem najemu družbe še potekajo, prav tako tudi pogovori z nekaterimi dobavitelji. A delavci za zdaj nimajo še nobenega dokumenta, ki ga potrebujejo za nadaljevaje proizvodnje, poroča Radio Slovenija. Spomnimo, da morajo zbrati denar oziroma garancije za najem proizvodnih prostorov in zagon proizvodnje.

Kad: Sodelovali bomo, če je projekt ekonomsko upravičen
Kot je pojasnila tiskovna predstavnica Kada, projekt sodelovanja oz. poslovni načrt novega podjetja še proučujejo. Delavci naj bi namreč iz Steklarske nove ustvarili novo podjetje Steklarska proizvodnja Steklo, d. o. o. Če bi se izkazalo, da gre za ekonomsko upravičen projekt, bo Kad s svojo investicijsko politiko sodeloval pri ustanavljanju podjetja. Ob tem bodo morali biti pogoji za sodelovanje Kada enaki kot za druge ključne dobavitelje oziroma partnerje, so poudarili v kapitalski družbi.

Delavci Steklarske nove niso dočakali jamstva Kada