Nova izvršna direktorja Robert Vuga in Klemen Boštjančič individualnih pogodb še nista podpisala, saj jih upravni odbor še ni uskladil. Foto: MMC RTV SLO
Nova izvršna direktorja Robert Vuga in Klemen Boštjančič individualnih pogodb še nista podpisala, saj jih upravni odbor še ni uskladil. Foto: MMC RTV SLO

Upravni odbor Adrie se je seznanil z dejstvom, da Adria Airways do obeh nekdanjih direktorjev, ki sta podala odpoved, nima več nobenih obveznosti, je pojasnil predsednik upravnega odbora Maks Tajnikar in dodal, da so tu izvzete zakonsko določene obveznosti - torej odpovedni rok.

Nova izvršna direktorja Klemen Boštjančič in Robert Vuga sta za svoja predhodnika predlagala trimesečni odpovedni rok, upravni odbor pa se je s predlogom strinjal, je še pojasnil Tajnikar in dodal, da bi moral upravni odbor obravnavati tudi najbolj aktualne naloge, ki jih morata izpeljati nova izvršna direktorja, vendar tega ni utegnil storiti.

Nadzorni svet Aerodroma Ljubljana je medtem obravnaval izvedbene vidike predpogodbe o nakupu dodatnega lastniškega deleža v podjetju Adria Airways Tehnika, ki predstavlja del dogovora o likvidnostni pomoči edinemu slovenskemu letalskemu prevozniku. Pogodba je podlaga za konverzijo terjatev, ki jih ima Aerodrom Ljubljana do Adrie Airways.

Aerodrom Ljubljana bo tako postal 47,67-odstotni lastnik podjetja Adria Airways Tehnika. Gre za terjatve v višini nekaj več kot 2,4 milijona evrov s pripadajočimi obrestmi do datuma plačila delnic. Pogodbo so, kot je znano, v petek sklenili Adria Airways, državna Posebna družba za podjetniško svetovanje (PDP) in Aerodrom Ljubljana.