Postavitev zajema v skupen narativ povezana starejša in novejša dela, ki so nastajala zadnjih pet let, skupno pa zajemajo obdobje od 2012 do 2021. Umetnico zanima predvsem ustvarjanje kosov, povezanih s telesom in človekom, emocijami in občutenjem lastnega bitja.

Foto: Gaetan Bernede
Foto: Gaetan Bernede

Razstava je zasnovana kot vabilo gledalcu, da se potopi v zavest avtorice in prek njenega doživljanja sebe, ustaljenega sveta, človeka in trenutka, v katerem obstaja, dojame sebe in svojo lastno subjektiviteto, so zapisali ob razstavi, katere kuratorka je Milena Koren Božiček.

"Stalnica, ki se pojavlja v njenem delu, je telo ter zavrženi in vsakodnevni materiali, prežeti s čustveno vsebino, ki jim je vdihnjena v novo nastalih delih. Njen vizualni slog ostaja poetičen in pripoveden ter poln simbolike."

Artefakti kot fantazijski pripomočki
Razstava je razdeljena na štiri sklope, znotraj katerih se bodo artefakti manifestirali kot fantazijski pripomočki, ki služijo kot orodje pri prebroditvi različnih stanj ali pa nastopijo kot njihov opis.

Jana Zornik (1984) v svoji umetniški praksi ustvarja interdisciplinarno ter deluje v različnih kreativnih industrijah vse od gledališča do filmske industrije in sodeluje z znamkami, kot so Swatch, Roberts Wood in Wanbing Huang.

Kot gostujoča predavateljica uči na London Collage of Fashion, University of the Arts London, kjer je tudi magistrirala iz smeri Fashion Artefact. Prav tako ima magisterij iz smeri Načrtovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani.

Za svoje delo je prejela število mednarodnih nagrad in priznanj, je uvrščena v izbor umetnikov in oblikovalcev prestižne fundacije Sarabande, The Lee Alexander McQueen Foundation.