Postavitev je zamišljena kot odgovor na sodobni čas, ki dopušča nedokončanosti, praznine in vmesnosti v prostoru.

Foto: Monochrome Arhitekti
Foto: Monochrome Arhitekti

Priložnostna razstava, ki jo odpirajo dopoldne v Mestnem muzeju Ljubljana, predstavlja transformacijo procesa v realizaciji arhitekture, obrat, v katerem nastanejo objekti manjšega merila interierja pred objektom samim. Naslov razstave Salon de Plaisirs aludira na nekaj prijetnega, užitek in zabavo. Predstavlja eksperimentalni užitek avtorjev pri oblikovanju serije miz de Plaisirs, ki so nastale kot del njihovih arhitekturnih projektov v nastajanju.

Eksterier hiše JL 36 v Londonu, hiše SJ na Azorih in ekstenzija hiše W v Selkachu predstavljajo tisti prostor realizacije, v katerem miza JL 36, miza SJ in miza W brišejo meje pojmovanja interierja in eksterierja. Prostor, arhitektura in miza postanejo sooblikovalci različnih situacij, interakcij in zaznavanj. Arhitekti na multidisciplinarni način odpirajo kritično debato o večplastnosti družbenega delovanja, njenih kontradiktornih, manipulativnih, vzporednih in privzetih standardih.

Biro Monochrome Arhitekti deluje pod okriljem Društva za arhitekturo in nove medije Monochrome, ustanovili so ga leta 2002. Vezjak je priznani arhitekt in notranji oblikovalec, ki je režiral tudi več glasbenih in modnih videospotov, med drugim za skupino Laibach. Hudnik je dejavna tudi kot teoretičarka. Monochrome Arhitekti so trikrat podpisali tudi bienale Mednarodni festival arhitekture in novih medijev.