V okviru koncertne ponudbe bo mogoče prisluhniti tudi nastopu skupine Olivija. Foto: RTVSLO
V okviru koncertne ponudbe bo mogoče prisluhniti tudi nastopu skupine Olivija. Foto: RTVSLO
Stara Ljubljana
Do 29. 8. bo Noč v stari Ljubljani skrbela za pestro kulturno dogajanje v prestolnici. Foto: RTV SLO
Modičev projekt Področje lastnega vremena
Zmago Modic se bo med drugim predstavil s projektom 'V primeru lepega vremena bo deževalo. Foto: RTV SLO

Prireditev, ki izzveni kot vrhunec festivala Poletje v stari Ljubljani, bo potekala do 29. avgusta. Dogajanje se je prvi dan začelo v parku Zvezda s prireditvami za najmlaše in se nadaljevalo s predstavitvijo umetnice Tjaše Pogačar in slikarja Zmaga Modica, predstavo trebušnih plesov ter koncertoma skupine Mataata in organista Borisa Dolinerja.



Modičevo ustvarjanje
Vse dni si je mogoče na Stritarjevi cesti ogledati kakšnih 30 njegovih slik, na katerih se je posvečal koncertom Poletja v stari Ljubljani in Imaga Sloveniae, dela mlade umetnice Tjaše Pogačar pa so na ogled v paviljonu v parku Zvezda. Za ljubitelje likovne umetnosti pa skrbijo tudi razstavljene študijske risbe slikarske šole Modic. Ob tej priložnosti je Modic pripravil tudi instalacijo Kamenje pada, s katero opozarja na odločitev mestnih svetnikov, da prav ob začetku Noči preselijo Robbov vodnjak.

In kakšna je koncertna ponudba?
V okviru glasbenih dogodkov se bodo predstavili Ana Šinkovec (24. 8.), Caminoigra in Čompe, Gorazd Lampej, Vale, pianista Tadej Horvat in Jan Sever (25. 8.), Rok Kosmač, Lea Dekleva (Hrvaška), Goran Karan (Hrvaška), Olivija, hiphop izvajalca Valterrap, Kalskee, DJ Boru-T, Vinylplayer, Trouble Boy, Saturday Simon, DJ Blasch, DJ Crazy P., Vergi D'Angelo in DJ Benjamin (26. 8.), Jadranka Juras s pianistom, Neicha, skupini Select, Xenia, Sergeja, Petra Januš, Maja Slatinšek, Bomango, Nina Badrič in DJ Umek, EMŠO Blues Band, Lucky Cupids, Marka I. Vanish, Kosta, Klemen Klemen in Kocka (27. 8.) ter številnim drugim.

Ljubitelji literature bodo prišli na svoj račun z literarnimi pogovori, na katerih bodo lahko med drugim prisluhnili tudi besedam Sebastijana Preglja in Arta Paasilinna (24. 8.). Obiskovalci pa se bodo lahko pozabavali tudi ob pestri ponudbi plesnih večerov.