V sredo bo na vrsti avtorska glasba, prežeta s koroškimi ljudskimi pesmimi in obarvana z džezom. Prinašata pa jo Anton Feinig Trio in Eva Hren. Foto: Glasbena zadruga Celinka
V sredo bo na vrsti avtorska glasba, prežeta s koroškimi ljudskimi pesmimi in obarvana z džezom. Prinašata pa jo Anton Feinig Trio in Eva Hren. Foto: Glasbena zadruga Celinka
Godibodi
Hostel Celica bo osrednje prizorišče festivala, ki bo potekal do petka, del programa pa se bo odvijal tudi v mariborskem Kulturno Glasbenem Brlogu (KGB) ter koprskem Circolu. Foto: Glasbena zadruga Celinka

Nastopila sta skupina Vruja, ki bo predstavila svojo novo zgoščenko Brez pašaporta, in Dario Marušić z glasbenim projektom 3 = 1 = n (Music for Minorities and Loosers). Pred glasbenim delom odprtja je v organizaciji Društva za Eno glasbo Glasbene mladine Slovenije in Zavoda Godibodi potekala omenjena okrogla miza z naslovom Iz tišine se rodi glasba: kulturna podoba kulturnih spomenikov.
V sredo bosta nastopila Metod Banko in Teo Collori, ki bosta predstavila ploščo Pesem o morju. Sledil bo koncert Anton Feinig Tria, ki bo z Evo Hren predstavil z džezom obarvano avtorsko glasbo, prežeto z ljudskimi pesmimi iz Koroške.
Dogajanje se bo sklenilo v petek (v četrtek bo namreč v Hostlu Celica vse v znamenju praznovanja njihove desetletnice), ko bo mogoče prisluhniti glasbi Aphre Tesla Operating System in skupini Fake Orchestra. Pevki Aphri pa bo mogoče 1. junija prisluhniti v mariborskem KGB-ju. To bo poleg osrednjega prizorišča v Celici tudi drugi prostor dogajanja, tretji pa koprski Circolo. Medtem ko bo Kulturno Glasbeni Brlog v Mariboru gostil še Vrujo, bodo v Kopru nastopili Marušić ter Katarina Juvančič in Dejan Lapanja z bendom.
Glasbo pospremita fotografija in slika
Glasbeni program spremlja fotografska razstava Bojana Stepančiča Godibodi in Sozvočja. Odpirajo tudi razstavo Portret istrskega lutnjarja - Ottavio Štokovac in njegovi bajsi, od četrtka pa bo na ogled slikarska razstava Žige Okorna Ljubezen proti strahu, Celica 1993-2013.
V petek pripravljajo okroglo mizo Sestava v umetnosti, na kateri bodo spregovorili o delovanju kulturnega umetniškega društva Sestava, ki ima zasluge za preoblikovanje nekdanjega vojaškega zapora v mladinski hotel Celica.

Istrska glasba je odprla šesti Godibodi
Istrska glasba je odprla šesti Godibodi