Foto:
Foto:

Pri vsem skupaj mu gresta še najbolj na živce vsakokratna nejevera in začudenje novinarjev. John namreč trdi, da razen lenobe in pomanjkanja navdiha ni pravega razloga, da tudi drugi glasbeniki ne bi izdajali albumov tako pogosto.

Nepoboljšljivi deloholik
Ko so Red Hot Chili Peppers pred natanko enim letom razglasili, da si bodo vzeli pol leta odmora, Frusciante ni šel na počitnice. Lotil se je brskanja po svojih glasbenih arhivih in ugotovil, da je v zadnjih štirih letih napisal dovolj glasbe ne za enega, ampak za šest albumov. Prvi, The Will to Death, je v trgovine prispel junija, maraton pa bo prihodnji mesec končal album Curtains.

Frusciante rade volje prizna, da njegovo samostojno muziciranje zveni precej drugače od glasbe, ki jo ustvarja pri RHCP. Primerjava bo lažja poleti, ko naj bi predvidoma izšel naslednji album kalifornijske četverice. John bo zato moral svoj solo projekt začasno odložiti in se zopet lotiti skupinskega dela. Obljublja pa, da se bo ob naslednji priložnosti gotovo podal tudi na samostojno turnejo.