Foto:
Foto:
Hiša sanja - le o čem?

Dva je zbirka pesmi, ki prinaša pregled poezije po avtorjevem izboru, v kateri bo znova mogoče prebrati tudi nekatere pesmi, ki se jih v knjigarnah ne da več dobiti. Spremno besedo je prispeval Aleš Šteger, kot urednik pa se pod Dva podpisuje Aleksander Zorn.

Tudi celotna Abecedarija
Otroški opus Daneta Zajca obsega okrog 100 pesmi, a je ustvarjalec z njimi kljub ne preveč obsežnemu opusu posegel v sam vrh tovrstne ustvarjalnosti na Slovenskem.

Hiša sanja so izbrane pesmi za otroke, ki jih je izbral, uredil in spremno besedo zanje napisal Peter Svetina. Antološko izdajo krasijo številne ilustracije Damijana Stepančiča, v njej pa se bo lahko v celoti prebralo tudi zbirko Abecedarija.

Eden najpomembnejših slovenskih pesnikov
Dane Zajc velja za enega najpomembnejših slovenskih pesnikov, ki ostaja pesniško živ in močan že petdeset let, saj je njegova poezija javnosti znana že iz časov Mladinske revije, Besede in Revije 57, so zapisali pri Mladinski knjigi.

Zajčeva poezija pomeni tudi generacijski in poetski premik slovenske poezije v povojni modernizem, za svoje delo pa je pesnik, dramatik in mladinski pisatelj prejel več nagrad, med drugim tudi Levstikovo, Jenkovo, Grumovo in Prešernovo nagrado. Leta 1993 je postal izredni, leta 1997 pa redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti, med letoma 1991 in 1995 pa je bil tudi predsednik Društva slovenskih pisateljev.