Lila Prap se je na bolonjskem sejmu do zdaj predstavila že precejkrat. Med drugim tudi z Slovarjem živalskega jezika. Foto:
Lila Prap se je na bolonjskem sejmu do zdaj predstavila že precejkrat. Med drugim tudi z Slovarjem živalskega jezika. Foto:

Tradicionalni sejem bo v italijanskem mestu potekal med 23. in 26. marcem. V organizaciji Zbornice založništva, knjigotrštva, grafične dejavnosti in radiodifuznih medijev na Gospodarski zbornici Slovenije se bo Slovenija na 40 kvadratnih metrih razstavne površine predstavila z referenčno domačo literaturo.

Po besedah Irene Berglez bodo na slovenski stojnici predstavljeni vsi, ki so, tako s pisavo kot ilustracijami, pomembno oblikovali domačo sceno otroške literature. Ta je vsekakor zanimiva tudi za tujce, zato so gradiva, ki spremljajo predstavitev, potencialnim tujim založnikom "prijazna" in vsebujejo vse ključne podatke.

Janja Vidmar pa je pojasnila po kakšnem ključu so letos izbirali predstavljene umetnike. V presojo so prišli vsi tisti, ki so od leta 1991 nase opozorili z več nominacijami za nagrade ali so te tudi prejeli ter se ponašajo s prepoznavnim opusom. Svoje mesto na stojnici bodo našle tudi založbe s kakovostnim knjižnim programom za otroke.

Oblikovalka celostne podobe slovenske predstavitve Suzana Duhovnik se je osredotočila na optimistične barve; zeleno, rumeno, vijoličasto, modro in belo, ob tem pa bo izstopalo 18 panojev, ki bodo predstavljali devet ilustratorjev in prav toliko pisateljev. Sprejem na slovenski stojnici bo potekal prvi sejemski dan, 23. marca ob 17. uri.

C. R.