Foto:
Foto:

Izhodišče mednarodnega projekta je razmišljanje o položaju avtorstva in načinu kolektivnosti v sodobnih scenskih umetnostih.

Ustvarjalci z zanimivim življenjepisom
Predstavo so zasnovali umetniki, ki so v preteklosti sodelovali z velikimi režiserskimi in koreografskimi osebnostmi in skupinami, kot so Damaged Goods, Rosas, Betontanc in Jan Fabre. Kolektiv predstave tako sestavljajo Borut Canjko, Varinia Canto Vila, Bojana Cvejić, Els Degryse, Ugo Dahaes, Alix Eynaudi, Emil Hrvatin, Rebecca Murgi, Nejc Saje, Nataša Zavolovšek in še nekateri drugi.

Slovensko-belgijsko-češka koprodukcija
Pri Collect-if gre za mednarodno umetniško pa tudi producentsko zasedbo. Poleg zavoda Maska Produkcija iz Ljubljane so pri nastanku sodelovale še organizacije Troubleyn iz Antwerpna, Vooruit iz Genta, ZOE iz Bruslja in gledališki inštitut The Four Days Association iz Prage.

Svetovna premiera lanskega novembra
Najnovejši projekt zavoda Maska je svetovno premiero doživel lanskega novembra v belgijskem gledališču Minardschowburg v Gentu, februarja pa bo gostoval še v nemškem eksperimentalnem gledališču Hebbel v Berlinu ter pred poletjem v Antwerpnu in Pragi.

Prva predstava Začasno avtonomne cone
Collect-if je prva predstava gledališko-plesnega abonmaja Začasno avtonomna cona. Ta združuje osem predstav, nastalih v sodelovanju neodvisnih ustvarjalcev in Cankarjevega doma, ki si jih bo mogoče ogledati med januarjem in novembrom.