Svoje nagrade najboljšim iz tekmovalnega programa bosta podelila občinstvo in strokovna žirija. Foto: Cankarjev dom
Svoje nagrade najboljšim iz tekmovalnega programa bosta podelila občinstvo in strokovna žirija. Foto: Cankarjev dom
Maja Delak in Mala Kline
Maja Delak in Mala Kline Galerije mrtvih žensk zaradi logističnih težav ne bosta mogli izvesti.

Selektorji John Ashford iz londonskega gledališča The Place, novinarka in publicistka Jedrt Jež Furlan ter gledališki režiser Matjaž Pograjc so v glavni program uvrstili predstave Pasjansa Iztoka Kovača, Zgodbe o telesu 1 in Zgodbe o telesu 2 Snježane Premuš, Nemotelonemepesmi Matjaža Fariča, Zarjavele trobente Branka Potočana, Bassa Continua Tanje Skok, Tkalci Andreje Rauch, 4 plus 1 Igorja Sviderskega in Sun City Gorana D. Bogdanovskega.

Selektorji so izbirali med 56 predstavami
Plesnim gibom bo mogoče slediti v Cankarjevem domu, Stari elektrarni in Plesnem teatru Ljubljana, kjer bo na sporedu tudi spremljevalni program. Za uvrstitev v pregled dveletnega dogajanja na plesnih odrih so selektorje prepričale predstave Po-snetek Yasmine Hugonet, Solo Magdalene Reiter, Znotraj Milana Tomašika, Memoari Bare Kolenc, R'z'R Leje Jurišič in Republika prahu Urške Vohar.

Dve predstavi so ustavile logistične težave
Posebni program bo prinesel otroško predstavo Martin Krpan Dušana Teropšiča, organizatorji pa pripravljajo še delavnico cirkuških veščin, pogovore z umetniki in okroglo mizo. Zaradi logističnih težav pa sta iz programa izpadli predstavi, ki so ju sicer selektorji izmed 56 predstav prav tako izbrali za tekmovalni program: Drugi z leve Sanje Neškovič Peršin ter Galerija mrtvih žensk Maje Delak in Male Kline.

Omenjene tri koreografinje in plesalke se tako ne bodo mogle potegovati za nagrade, ki jih bsta podelila občinstvo in strokovna žirija, sestavljena iz tujih gostov Gibanice.