Foto:
Foto:

Predstavo, ki je prvo koreografsko delo Chouinarjeve, temelječe na glasbeni partituri, je ena od članic plesne ekipe označila kot animalistično, primitivno in hkrati kompleksno. Temelji na solističnih nastopih, koreografinja pa je z močnimi in jasnimi gibi hotela prebuditi intimne skrivnosti vsakega posameznega plesalcav, v tem pa se tokratna predstava razlikuje od predstav drugih koreografov, ki so ustavarjali na glasbo Stravinskega.

Glasbena spremljava v živo
Glasbo Igorja Stravinskega je v živo igral Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom kanadaskega dirigenta Ermanna Floria. Od leta 1993, ko je bila v Ottawi predstava prvič uprizorjena, so jo odplesali že več kot 130-krat, a tokrat je šele šestič, da bo plesalce orkester spremljal v živo. Živa glasba daje predstavi poseben čar, saj morajo biti plesalci pripravljeni slediti orkestru, ta pa plesalcem. Vse skupaj daje predstavi določen improvizacijski pečat, ko morajo plesalci poskušati začutiti izredno kompleksno glasbo.

Stravinskijevo revolucionarno delo
Stravinskijeva Posvetitev pomladi je eno od najtežjih skladb v glasbeni literaturi. Florio jo je ocenil kot revolucionarno delo, ko je zasenčilo vsa glasbena dela z začetka 20. stoletja in spremenilo tok glasbene govorice.

Ob klasični tudi računalniška glasba
V predstavo, ki so jo v Ljubljani izvedli trikrat, pa je vključenih tudi 10 minut računalniško generirane glasbe Roberja Racinea.

Pomlad so priklicali ...
Kostumografija je delo Vandal, v pomlad pa so zaplesali Simon Alarie, Mark Eden-Towle, Julio Cesar Hong, Andrea Keevil, Carla Maruca, Lucie Mongrain, Isabelle Poirier, Carol Prieur, Maud Simoneau in James Vivieros.