Foto: : Tadej Hrovat/Mestna galerija Nova Gorica
Foto: : Tadej Hrovat/Mestna galerija Nova Gorica

Pilonova galerija Ajdovščina in Mestna galerija Nova Gorica sta v letu 2020 objavili poziv k sodelovanju pri projektu Umetnost v času koronakrize na Goriškem, namenjenem umetnicam in umetnikom, ki živijo v goriški regiji in izvirajo s tega območja ter dejavno ustvarjajo na različnih področjih vizualne in intermedijske umetnosti.

Sodelujoči so se na poziv lahko odzvali z do petimi deli po lastni presoji, pri čemer niso bili omejeni v likovni zvrsti. Omejitev je bila tematska in časovno vezana na obdobje, ko je Slovenija prvič razglasila epidemijo za vso državo.

Foto: : Tadej Hrovat/Mestna galerija Nova Gorica
Foto: : Tadej Hrovat/Mestna galerija Nova Gorica

V letu 2021 sta selektorici, direktorica Kulturnega doma Nova Gorica Pavla Jarc in direktorica Pilonove galerije Ajdovščina Tina Ponebšek, izmed 23 prijavljenih izbrali 14 ustvarjalk in ustvarjalcev s področij slikarstva, kiparstva, ilustracije in fotografije.

Na razstavi se predstavljajo Salvatore Cali, Tea Curk Sorta, Društvo Kumšt, Jana Humar, Boštjan Kavčič, Anja Kranjc, Ana Maraž, Vanja Mervič, Andrej Perko, Ivan Skubin, Tamara Stibilj, Tina Volarič, Simon Vovk in Tomaž Zarifa.
Ob razstavi bo izšel skupni katalog obeh sodelujočih galerij v slovenskem in angleškem jeziku s predstavitvami umetnic in umetnikov ter njihovih del.

Razstava bo v osrednji novogoriški galeriji na ogled do 28. januarja.