Ovadba zaradi nasilja na osnovni šoli

Prejem kazenskih ovadb zoper njiju so potrdili na tožilstvu v Krškem. Da napadalec ni deloval sam, je policija ugotovila tudi s pomočjo posnetka napada, objavljenega na omrežju TikTok, neuradno pa naj bi bil ta napad dogovorjen s še enim učencem. Sprva se je problematiziralo etnično pripadnost napadalca, a kot kaže, je problematika medvrstniškega nasilja na tej šoli širša.

"Vse, kar sem izvedela glede tega, da sta osumljeni dve osebi, sem izvedela iz medijev. Ko bo kaj več znanega, bomo o tem organizirali neki timski sestanek in potem bomo ukrepali naprej," pravi ravnateljica OŠ Velika Dolina Anja Zevnik.

Kot so sporočili z državnega tožilstva, gre v primeru sankcij pri mladoletnikih za vzgojne ukrepe. Te na predlog tožilstva in na podlagi poročila centra za socialno delo izreče sodišče. Svet staršev osnovne šole medtem vztraja pri izključitvi nasilneža.

Njihovo vlogo je včeraj obravnaval tudi pristojni parlamentarni odbor. Ta o sklepih, med njimi sta poziva vladi o vnovični preučitvi zakonodaje, ki ureja nasilje mladostnikov, in razmislek o sprejemu lani zavrnjenih zakonov 11 občin, ki urejajo tudi romska vprašanja, zaradi obstrukcije koalicijskih članov in posledične nesklepčnosti, ni glasoval.