Mraz bo popustil proti koncu tedna. Foto: Reuters
Mraz bo popustil proti koncu tedna. Foto: Reuters

Dežurni vremenoslovec Jure Cedilnik je za MMC povedal, da bodo čez dan temperature sicer višje. V petek bo topleje, ker se bo že pojavila megla, v soboto pa bo nastopila nova vremenska motnja, ki bo prav tako prinesla otoplitev. Znova bo snežilo, po državi, razen na obali, lahko zapade od pet do deset centimetrov snega.

Večje odjuge v prihodnjih desetih dneh ne pričakujemo, saj bodo temperature ostale okoli ničle.

Živo srebro ostalo precej pod ničlo
Ob 8. uri so v Ljubljani namerili -10, v Celju -13, v Novem mestu -7, na letališčih Jožeta Pučnika in Edvarda Rusjana pa kar -15 stopinj. Na Kredarici je bilo stopinjo topleje, živo srebro je kazalo -14 stopinj.

Najvišje dnevne temperature bodo danes od -5 do -1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod v vzhodni Sloveniji bodo že padle prve snežinke. Najnižje jutranje temperature bodo od -13 do -6, na Primorskem okoli -2, najvišje dnevne malo pod 0, na Primorskem do 5 stopinj C.

V sredo zjutraj in dopoldne bo burja na Vipavskem ponekod v sunkih presegla hitrost 100 km/h, še opozarjajo na Agenciji za okolje R Slovenije. Zaradi močne burje je popolnoma zaprta hitra cesta Razdrto - Vrtojba med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina.