Radarska slika padavin v zadnjih 90 minutah. vir: ARSO

Agencija RS za okolje (Arso) je že dopoldne za večji del države izdala oranžno opozorilo. Severno od Maribora je nastala močna nevihta s točo, ki se je pomikala proti severovzhodu.

Preglavice povzročal predvsem veter

Ponekod je veter podiral drevje, poročali pa so tudi o zalitih kleteh in odkritih strehah, ponekod je bila tudi prekinjena dobava električne energije.

Župan Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa je na družbenem omrežju Facebook sporočil, da je bilo zaradi neurja poškodovanih 11 daljnovodov, zato se pričakuje daljši izpad električne energije.

Vreme RTVSLO.si

O podrtih drevesih so poročali tudi iz Celja, posredovali so gasilci in sporočili, da imajo razmere pod nadzorom. Tudi v Mariboru in Kungoti so gasilci razžagali in odstranili podrto drevo, v Komnu so odstranili štiri podrta drevesa, ki so ovirala promet, v Lenartu pa so odstranili podrta drevesa, pokrili odkrite strehe ter izčrpali vodo iz zalite kleti, je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje.

Po podatkih Arsa bodo v noči na soboto plohe in nevihte oslabele in postopno ponehale, začelo se bo jasniti. Po kotlinah bo zjutraj mogoča kratkotrajna megla, najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija, na severozahodu pa okoli 13 stopinj Celzija.

V soboto dopoldne pa se bo znova pooblačilo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte, napoveduje Arso. Zvečer bodo padavine ponehale, zjasnilo se bo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem pa okoli 32 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V ponedeljek bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta, v torek bo po večini sončno, verjetnost za plohe in nevihte je majhna.