Foto:
Foto:

Namesto njih bodo občino v tem organu zastopali Brane Lučovnik (direktor Adrie Airways), Jože Kastelic (LDS), Gregor Istenič (ZLSD) in Jože Zagožen (SDS).

Svetniki so v okviru obravnave gradiv za sejo skupščine holdinga podprli poročilo o poslovanju holdinga v prvem polletju, predlog rebalansa investicijskega načrta javnega podjetja Snage, pa tudi 4,7-odstotno povišanje cen njenih storitev.

Simšičevo je mestni svet tako pooblastil, naj na bližnji skupščini ljubljanskega holdinga podpre razrešitev dosedanjega predsednika nadzornega sveta Andreja Toša, začasne direktorice holdinga Zdenke Grozde, Metke Tekavčič in Roka Habjana, predstavnikov Mestne občine Ljubljana v nadzornem svetu omenjene družbe.

Obravnavali poročilo o poslovanju holdinga
Svetniki so se seznanili tudi s poročilom o poslovanju holdinga in javnih podjetij v prvi polovici leta, v zvezi z rebalansom investicijskega načrta javnega podjetja Snaga pa je začasna direktorica holdinga Zdenka Grozde povedala, da so cene storitev javnih podjetij tiste, preko katerih skuša vlada obvladovati nivo inflacije.

Predlog o imenovanju družbe KPMG za revidiranje računovodskih izkazov holdinga in sedmih javnih podjetij za leto 2003 zaradi pomislekov mestnih svetnikov ni dobil podpore.