Podobnik je zagotovil pitno vodo v celotnih Halozah. Foto: RTV SLO
Podobnik je zagotovil pitno vodo v celotnih Halozah. Foto: RTV SLO
Šolski minister Milan Zver
Po napovedih so se na ministra Zvera obrnili prevarani obrtniki. Foto: RTV SLO

Regija gospodarsko zaostaja za državnim povprečjem in je močno odvisna od državne pomoči na socialnem področju. Skrb vzbujajoča je tudi izobrazbena struktura, stopnja brezposelnosti pa je 12,9-odstotna, je ob koncu obiska ugotovil minister Milan Zver.

Okolijski minister Janez Podobnik je napovedal, da bo ob sklepu nove finančne perspektive vsako gospodinjstvo v Sloveniji priključeno na vodovod, pitno vodo je zagotovil tudi vsem Haložanom.

Prometni minister Janez Božič je županom ptujskega območja zagotovil, da bosta večji cestni naložbi na tem območju končani do leta 2013.

Več o obisku ministrice Lukačič v Perutnini Ptuj si lahko preberete tukaj.
Finančni minister Andrej Bajuk, ki je v odsotnosti premierja Janše vodil ministrski zbor, je obiskal tovarno Carrera optyl, ki zaposluje 1.300 ljudi, skupaj s kmetijsko ministrico Marijo Lukačič pa je obiskal tudi Tovarno sladkorja Ormož. Ta se bo zaradi sprememb na področju sladkorne politike EU-ja do leta 2007 prestrukturirala v tovarno bioetanola. Vlada bo pri tem poslovnim sodelavcem pomagala z neposrednimi plačili in odškodninami.

Nase so opozorili tudi obrtniki, ki so gradili šolo v Majšperku in za to niso dobili plačila. Šolski minister Zver jim je svetoval vložitev kazenske ovadbe, kar bodo tudi storili.

Zakaj obiski regij?
Obisk je predvsem priložnost, da se ministri razgledajo po tem demografsko in razvojno degradiranem območju, se seznanijo z nekaterimi razvojnimi projekti in morda obljubijo tudi kakšno finančno injekcijo. Premierja Janeza Janše tokrat zaradi smrti v družini ni bilo v delegaciji.