RTV Slovenija. Foto: BoBo
RTV Slovenija. Foto: BoBo

Na razpis so se, kot smo že poročali, prijavili trenutna vršilka dolžnosti predsednika uprave RTV-ja Natalija Gorščak, direktor Radia Slovenija Mirko Štular in direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Komisija za kadrovske in pravne zadeve je v ponedeljek opravila razgovore s prijavljenimi kandidati, ki so imeli 15 minut za predstavitev, nato pa so sledila vprašanja. Danes se bodo predstavili še članom sveta zavoda.

Predsednik sveta RTV-ja Goran Forbici se je odločil sklicati izredno sejo omenjenega organa, da bi čim prej zagotovili upravo s polnim mandatom, piše v sklicu seje. Sejo bo mogoče, kot je to običajno, spremljali v neposrednem prenosu na MMC-ju.

Upravo trenutno kot vršilka dolžnosti vodi Natalija Gorščak, ki jo je svet imenoval po odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića. Pred Martićem je odstopil tudi član uprave Simon Kardum, za njim pa še član uprave Andrej Trček. Tako je trenutno edini član uprave delavski direktor Franci Pavšer.

Svet RTV Slovenija je razpis za novega predsednika uprave objavil 11. julija, rok za prijavo pa se je iztekel 20. avgusta. Mandat predsednika uprave sicer traja štiri leta.