Matjaža Mahkovca čakajo naporni dnevi, saj bo težko sestaviti močno ekipo za naslednjo sezono. Foto: Iztok Novak
Matjaža Mahkovca čakajo naporni dnevi, saj bo težko sestaviti močno ekipo za naslednjo sezono. Foto: Iztok Novak
Grafiti na Jesenicah
Navijači so dali že ob koncu lanskega leta jasno vedeti, da se ne strinjajo z Mahkovcem. Foto: Iztok Novak
Napisi v Podmežakli
Mahkovec ni pretirano dobro zapisan v navijaških jeseniških srcih. Foto: Iztok Novak
Mahkovec o naslovu in načrtih

Navijači železarjev so že dlje časa zelo jezni na Mahkovca in zahtevajo njegov odhod. Razmere v klubu so neurejene, to se je lepo videlo tudi v finalu državnega prvenstva. Jeseničani so z oslabljeno Tilio Olimpijo pometli s 4:0, a z igro niso prepričali nikogar. Mahkovec zatrjuje, da so Jesenice vedno poravnale zaostale obveznosti in jih bodo tudi tokrat. Nekaterim igralcem ne bodo zapirali poti v tujino, določenim pa se bodo zahvalili za sodelovanje. V Podmežakli se obetajo velike spremembe.


Tako kot lani ste ekspresno postali državni prvaki. Pričakovano ste slavili po štirih tekmah. Ste tudi vi pričakovali tako hiter konec finalne serije?
Pred začetkom finala sem mislil, da bo Olimpija lažji nasprotnik. Fantje so se morali zelo potruditi za vse štiri zmage. Olimpija je bila na drugi tekmi na Jesenicah zelo blizu, na koncu pa je še vedno odločila kakovost posameznikov. Čestitke fantom za naslov.

S tem ste izpolnili cilj v državnem prvenstvu, v Ligi Ebel pa vam znova ni uspelo. Kako bi ocenili sezono, ki je bila po uspehih zelo podobna lanski?
V Ligi Ebel zelo težko koga spustijo skozi tisto sito. Lani je Olimpiji uspelo. Mislim, da bo to težko še komu uspelo, kajti igramo v njihovem prvenstvu. Državno prvenstvo je bilo treba nujno osvojiti. Če nam ne bi uspelo, bi bil to polom. Teža je bila še vedno na Ligi Ebel, osvojitev naslova državnega prvaka je bila pa pika na i.

V Ligi Ebel ste prikazali precej boljše igre kot v državnem prvenstvu. Veliko se je govorilo tudi o finančnih težavah. Kakšen je trenuten položaj? Boste po koncu sezone uredili te stvari?
Pri fantih se je poznal preskok iz Lige Ebel na državno prvenstvo. Manjkalo je motivacije, a na koncu smo zmagali s 4:0 in tu ni ničesar oporekati. Motivacija seveda ni bila na ravni Lige Ebel. Preveč se poudarjajo finančne težave, saj so bili vedno kakšni zaostanki. Medijski "pomp" je bil veliko večji od realnosti. Acroni Jesenice še nikoli doslej niso ostale dolžne, vedno so plačale obveznosti. Tudi letos jih bomo. Težko je delati. Mislim, da se ljudje malo premalo zavedajo vpliva recesije. Premalo dajo na to poudarka. Uprava se bo potrudila in vse, kar imajo fantje podpisano, jim bomo izplačali.

Pogled ste že usmerili k naslednji sezoni. Nekateri igralci so dejali, da bi lahko v tej krizi zapustili klub. Kako vi gledate na to?
Tistim igralcem, ki si jih ne bomo mogli privoščiti v naslednji sezoni, bomo pustili, da si poiščejo klub v tujini. Večina ima dveletne pogodbe in bodo ostali na Jesenicah. Dejstvo je, da se bomo kakšnemu morali zahvaliti.

Nam lahko navedete kakšna konkretna imena? Kdo od tujcev odhaja?
O tem je še prezgodaj govoriti. V nekaj dneh bodo znane tudi te informacije.

A. G.

Mahkovec o naslovu in načrtih