Tomaž Razingar je v Ligi Ebel v povprečju dosegel natančno eno točko na  tekmo. Foto: Iztok Novak
Tomaž Razingar je v Ligi Ebel v povprečju dosegel natančno eno točko na tekmo. Foto: Iztok Novak
Navijači Jesenic
Acroni Jesenice lovijo 30. naslov v zgodovini kluba. Foto: Iztok Novak
Tomaž Razingar
Tomaž Razingar je že leta nepogrešljivi del slovenske reprezentance. Foto: Reuters
Razingar o neurejenih razmerah

Železarji po petkovi zmagi v Tivoliju z 2:0 v finalni seriji proti Tilii Olimpiji vodijo že s 3:0. V ponedeljek lahko v Ljubljani osvojijo sedmi naslov v samostojni Sloveniji in 30. v zgodovini kluba.

Sijajni napadalec, ki bo prihodnji mesec dopolnil 30 let, je v letošnji sezoni v Ligi Ebel na 55 tekmah dosegel 25 golov in 30 podaj. V finalu državnega prvenstva je na drugi tekmi na Jesenicah dosegel vodilni zadetek, odločil pa je tudi njegov gol v izvajanju kazenskih strelov. Na tretji tekmi je v zadnji sekundi zadel nebranjeno mrežo in potrdil zmago Jeseničanov. Pogodbo ima tudi naslednjo sezono, zato bi si želel ostati v Podmežakli, a zelo ga motijo zamujanja pri plačilih, ki naj bi bila še veliko večja, kot je govorilo vodstvo kluba.

Zdaj vas loči le še korak do naslova državnega prvaka. Ste pričakovali tak odpor Tilie Olimpije na zadnjih dveh tekmah; Ljubljančani so se zelo dobro upirali?
Prav gotovo igrajo dobro. Predvsem jih v igri drži mladi vratar Pintarič, ki brani vrhunsko. Imajo izkušene igralce, ki so vrhunski slovenski hokejisti. Serija je dokaj izenačena. Po treh tekmah vodimo s 3:0, vse gre po naših željah. Prvenstvo še ni končano, v Tivoli se vračamo v ponedeljek, ko bomo skušali postati prvaki.

Prvo tekmo ste dobili dokaj gladko (5:2), potem pa je bilo drugo srečanje (2:1 po kazenskih strelih) izjemno izenačeno. Tudi vi ste dosegli lep zadetek. Na tretji tekmi ste drugi gol dosegli na prazna vrata. Imate precej boljši igralski kader, a niste prikazali takih iger kot v Ligi Ebel.
Se strinjam, da igra obeh ekip v tem finalu ni na nivoju Lige Ebel. Pozna se dolga sezona, določene stvari pa niso urejene. Še vedno smo motivirani, da ubranimo naslov državnega prvaka, to bi bil že 30. naslov v zgodovini kluba. Ob koncu sezone bo to lep jubilej.

Pri obeh klubih klubih so velike težave z izplačili. Nekateri vaši soigralci so izrazili precejšnje nezadovoljstvo, pa še vseeno ste pošteno oddelali svoje na ledu.
Prav gotovo ni lahko, ko v celotni sezoni prejmeš zelo majhno vsoto denarja. Tukaj ni govora o eni plači, ampak bistveno več od informacij, ki so javnosti znane. To gledalcev ne zanima, oni plačajo vstopnico in želijo videti spektakel na ledu. V teh trenutkih jim ga je težko dati. Dejstvo je, da derbiji med Jesenicami in Olimpijo nikoli niso punudili vrhunskega hokeja, bistven je bil vedno rezultat. Lansko leto je bila pred finalom Olimpija velik favorit, a se je vse obrnilo drugače. Letos to breme favorita mi zaenkrat opravičujemo.

Veljate za enega izmed najboljših slovenskih hokejistov, a imate v zadnji sezoni precej smole. V reprezentanci so same težave, na Jesenicah tudi letos. Nekako nimate sreče z zadevami zunaj ledenih ploskev.
Ni najbolj prijetno. Na koncu se stvari vedno uredijo. Tudi v reprezentanci je nato vse urejeno, škoda je samo, da javnost ve za vse zakulisne igrice.

Kako gledate na stvari glede reprezentance? V Hannovru se niste uvrstili na olimpijske igre, aprila vas čaka svetovno prvenstvo divizije I v Litvi. Mislite, da se bodo stvari uredile?
Enkrat se bodo stvari v slovenskem hokeju morale urediti. Morale bodo biti transparentne. Želim si, da bo to čim prej. Z glavo sem trenutno pri klubskem hokeju, saj nas naslednja tekma čaka že v ponedeljek.

Ste eden najbolj iskanih igralcev v Ligi Ebel, imate odlične statistike. V naslednji sezoni bi verjetno radi igrali v urejeni sredini. So že prišle kakšne ponudbe?
Jaz imam pogodbo za naslednjo sezono na Jesenicah, želel bi tudi ostati. Morajo biti tudi stvari z druge strani urejene, ne tako kot v letošnji sezoni.

Če ne bodo urejene, razmišljate resno tudi o odhodu?
Lahko bi temu tako rekli.

Aleš Golob

Razingar o neurejenih razmerah