Mario Cipollini je redno polnil stolpce rumenih časopisov. Veljal je za kolesarskega playboya. Foto: EPA
Mario Cipollini je redno polnil stolpce rumenih časopisov. Veljal je za kolesarskega playboya. Foto: EPA

Ni še jasno, ali bo moral 55-letni "Super Mario" za zapahe. Odvetniki bodo seveda zahtevali pogojno kazen. Športni časopis La Gazzetta dello Sport je poročal, da je Cipollini z udarci z rokami in nogami obračunal z nekdanjo ženo in ji tudi grozil s smrtjo.

"Zelo sem srečna, pravici je končno zadoščeno. Preživela sem težke trenutke, zdaj pa vidim luč na koncu predora," je v pogovoru za Corriere della Sera povedala Sabrina Landucci, sestra Marca Landuccija, nekdanjega vratarja Fiorentine, ki je zdaj pomočnik glavnega trenerja Massimiliana Agnellija pri Juventusu.

Poročena sta bila 12 let
Poročila sta se leta 1993, ločitev pa je sledila leta 2005. "Če ne bi uspel v profesionalnem kolesarstvu, bi bil verjetno zvezdnik pornografskih filmov," je med bogato kariero izjavil Cipollini, ki so mu pripisovali afere s številnimi dekleti.

Cipollini je bil med letoma 1989 in 2005 eden največjih kolesarskih asov. Dobil je kar 42 etap na Dirki po Italiji in 12 na Dirki po Franciji, leta 2002 je v Zolderju postal tudi svetovni prvak v cestni dirki.