Matic Ivanšek je bil edini strelec na stadionu pod Bijelim Brijegom. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Ivanšek je bil edini strelec na stadionu pod Bijelim Brijegom. Foto: www.alesfevzer.com

Edini zadetek na tekmi so gledalci videli v 16. minuti. Po podaji Gašperja Jovana z leve strani pred vrata je iz bližine mrežo zatresel spretni Matic Ivanšek. Gostje so pretili predvsem iz protinapadov.

Nogometaši iz Mostarja, ki so v pretekli sezoni igrali v skupinskem delu tega tekmovanja, so bili zelo blizu zadetka tik pred golom varovancev Aleša Arnola v 15. minuti. Bravo je pustil veliko prostora Mariu Ćužu, a je ta stresel le vratnico. Ljubljančani so to kaznovali že v naslednjem napadu.

Zrinjski nato ni dolgo potreboval, da je bil znova nevaren. Vratar Matija Orbanić je posredoval ob novem strelu Ćuža, potem je nenatančno meril Josip Ćorluka.

Bravo je imel lepo priložnost v 26. minuti, a po predložku Martina Pečarja Ivanšek žoge ni dobro zadel.

V 42. minuti je po predložku Ćorluke zaključil Tomislav Kiš, a je Slovence spet rešil Orbanić.

V drugem polčasu je bilo priložnosti precej manj. Zrinjski je sicer pritiskal in imel na koncu kar 70 odstotkov časa žogo v svoji posesti, toda manjkal je zaključni strel. Gostje so se dobro branili.

Končno razmerje v strelih: 14:5 za Zrinjski, od tega 3:2 v okvir vrat.

Kot je znano, je Bravo prejšnji teden v 1. krogu po podaljšku v Walesu izločil tamkajšnjega predstavnika Connah's Quay Nomads. Matej Poplatnik, ki je dosegel odločilni zadetek, je tokrat vso tekmo presedel na klopi, najbrž zaradi lažje poškodbe.

Konferenčna liga, 2. predkrog, prva tekma

ZRINJSKI MOSTAR – BRAVO 0:1 (0:1)
5.500; Ivanšek 16.

Sodnik: Lionel Tschudi (Švica)

Povratna tekma bo v četrtek, 1. avgusta, ob 17.00 v Spodnji Šiški.