Maribor je prvo tekmo dobil z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je prvo tekmo dobil z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani so dobro opravili prvi del naloge, ko so v 2. krogu pred svojimi gledalci z 2:0 odpravili romunskega tekmeca Universitateo Craiovo. Jan Repas in Arnel Jakupović sta na prvi tekmi zatresla mrežo Romunov, današnjo tekmo, ki se bo v Romuniji začela ob 19. uri, pa bodo Štajerci pričakali še malce bolj sveži, saj je bila prvenstvena tekma s Celjem v domači ligi preložena.

Olimpija je z enakim izidom prav tako pred domačimi navijači ugnala ukrajinski Žitomir, strelca sta bila Raul Florucz in Diogo Pinto. Ljubljančani so tudi konec tedna nadaljevali dober niz pod vodstvom španskega stratega Victorja Sancheza, saj so zmagali tudi v domači ligi v Kopru. Na vseh treh tekmah v tej sezoni, dveh v domači ligi in eni evropski, so ohranili mrežo nedotaknjeno. To si želijo tudi na obračunu v Gliwicah na Poljskem, ki se bo začel ob 18.00.

Malo manjšo prednost so si na prvi tekmi priigrali nogometaši Brava, a so do zmage z 1:0 po golu Matica Ivanška prišli v gosteh pri Zrinjskem. Pred polno tribuno v Šiški se bo tekma začela ob 17. uri.

Maribor bi v primeru napredovanja za nasprotnika v 3. krogu dobil slabšega iz dvoboja med Ajaxom in Vojvodino. Olimpija bi ob napredovanju v 3. krogu prišla na poraženca moldavsko-švedskega para Šerif Tiraspol - Elfsborg, Bravo pa na poraženca obračuna med grškim Panathinaikosom Andraža Šporarja, Adama Gnezde Čerina in Benjamina Verbiča in bolgarskim Plovdivom, ki je v Evropski ligi izločil Maribor.

V 3. krogu kvalifikacij Evropske lige bo po izpadu iz kvalifikacij Lige prvakov igral slovenski prvak Celje. Njegov tekmec bo irski Shamrock Rovers. Tekme 3. kvalifikacijskih krogov bodo 8. in 15. avgusta.

KONFERENČNA LIGA
2. PREDKROG, povratne tekme

Četrtek ob 17.00:
BRAVO – ZRINJSKI MOSTAR (1:0)
(v Spodnji Šiški)

Četrtek ob 18.00:
POLISJA ŽITOMIR – OLIMPIJA (0:2)
(v Glivicah na Poljskem)

Četrtek ob 19.00:
UNIVERSITATEA CRAIOVA – MARIBOR (0:2)