Med znanimi Slovenci, ki bodo igrali na finalni tekmi v Celju, je tudi glasbenik Zoran Predin. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Med znanimi Slovenci, ki bodo igrali na finalni tekmi v Celju, je tudi glasbenik Zoran Predin. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

"Z Borutom Jarcem in Markom Simeunovičem sem bil v Mariboru del komisije. Ocenjevali smo veščine kandidatov in res so se vsi zelo trudili. Na koncu sem še sam priskočil na pomoč, saj je bilo kandidatov 13 in smo le tako lahko sestavili sedem parov," je povedal Gorza, ki je okviru treningov včasih pogosto igral nogomet, v zadnjih dveh letih pa bolj pazi na kolena, zato se tej igri izogiba.

Gorza nam je še zaupal, da ga v prihodnjih dneh čaka testiranje smuči. Njegov dozdajšnji opremljevalec Fischer zapušča smučarski sklad, tako da se bo moral odločiti za Elan ali Stöckli.

Vabljeni, da si v četrtek, 6. maja, ob 20. uri ogledate prvo oddajo resničnostnega šova Kdo gre v Afriko, katere finale bo dobrodelna tekma 5. junija v Celju med ekipama Severa in Juga Slovenije. Vsaka ekipa bo imela po šest znanih Slovencev, šest nekdanjih vrhunskih nogometašev (sodelujejo legende zlate generacije, kot so Zlatko Zahovič, Aleš Čeh, Sašo Udovič in Marko Simeunovič) ter šest rekreativnih nogometašev.

V devetih oddajah na TV Slovenija boste lahko spremljali, katerih 12 rekreativnih nogometašev je bilo izbranih za tekmo v Celju. Gledalci pred televizijskimi zasloni boste lahko 5. junija izbrali najboljšega rekreativnega igralca Severa in Juga, ki bosta za nagrado odšla v Južnoafriško republiko in si ogledala tekmo svetovnega prvenstva. TV Slovenija bo isto nagrado podarila tudi nekomu, ki bo na tribunah v Celju, in enemu izmed gledalcev doma.