Primorje je povedlo v 20. minuti, Žan Bešir je z globinsko podajo zaposlil Semirja Smajlagića, ki je stekel naprej, streljal je z 12 m in zadel. Po pregledu VAR-a je sodnik gol priznal.

Etienne Beugre je v 38. minuti začel preobrat Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Etienne Beugre je v 38. minuti začel preobrat Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

V 37. minuti je imel Maribor priložnost, Sven Šoštarič Karič je odvzel žogo in na levi strani podal Orpheju Mbini, ta pa je podal pred vrata, kjer je Etienne Beugre streljal od blizu, žogo je poslal črez prečko. Omenjena mariborska trojica je sodelovala tudi minuto pozneje, Šoštarič Karič je priboril žogo, Mbina je nato podal Etiennu Beugreju, ki je streljal iz obrata z 12 m za izenačenje (1:1).

V 43. minuti je Gregor Sikošek z leve strani poslal predložek pred vrata, kjer je visoko skočil Orphe Mbina, prvenec za vijoličaste je dosegel z glavo (2:1). Ob izteku prvega polčasa pa se je med strelce vpisal še Gregor Sikošek, z levico mu je podal Behar Feta, Sikošek pa je vratarja Primorja matiral s strelom od blizu.

V 57. minuti je Matic Zavnik s strelom od daleč skušal presenetiti vratarja vijoličastih, ampak Ažbe Jug je branil, do odbitka je takoj zatem prišel Smajlagić, ki pa ni dobro streljal. Bešir je v 69. minuti izvedel prosti strel z vrha kazenskega prostora, Jug ni imel veliko dela.

Feta je v 73. minuti zatresel ajdovsko mrežo, toda sodnik gola ni priznal, ker je Mbina storil prekršek pred tem.

Končni rezultat je v 92. minuti postavil Mbina, ki je z levico natančnbo streljal z 12 m.

Zaradi sanacije igrišča na Primorskem sta se vlogi gostiteljev zamenjali, tako da bosta ekipi v Ajdovščini odigrali obračun v 16. krogu.

Mariborčani so po porazu proti Djurgardnu ostali brez evropske jeseni, zato je dobra forma v domačem prvenstvu ključnega pomena za nadaljevanje sezone. Vijoličasti po petih odigranih tekmah trenutno zasedajo peto mesto. Za vodilnim Bravom (dve tekmi več) zaostajajo za 5 točk.

Zvečer bosta na sporedu še dve tekmi. Ob 20.15 Koprčani na Bonifiki gostijo aktualne prvake Celjane, Olimpija pa bo v derbiju kroga ob isti uri na stoženskem stadionu gostila Muro.


Prva liga Telemach, 7. krog

MARIBOR - PRIMORJE 4:1 (3:1)
Beugre 38., Mbina 43., 92., Sikošek 45.+4; Smajlagić 20.

Sodnik: Anže Jerič (Cerklje na Gorenjskem)

Ob 20.15:
KOPER - CELJE


OLIMPIJA - MURA


KALCER RADOMLJE - BRAVO 1:1 (0:1)
150; Kukovec 77.; Vukasović 15./ag

NAFTA 1903 - DOMŽALE 5:2 (2:2)
900; Kalnoki Kis 43., Georgievski 45., 48., Szalay 59., Klauszz 65.; Krstovski 2., Tojčić 21./ag
RK: Lampreht 57./Domžale