Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Ljudski vrt je prej, kot je bilo sprva načrtovano, gostil Ajdovce. Gostitelji te tekme bi morali biti slednji, a zaradi težav z zelenico v Novi Gorici sta se kluba dogovorila, da bosta zamenjala razpored in se bosta tako na Primorskem merila v 16. krogu.

Primorje je v Ljudski vrt prišlo na krilih treh ligaških zmag, dobro mu je kazalo tudi v prvi polovici prvega polčasa, pozneje pa je bilo bolj ali manj vse v domeni vijoličnih, ki so trem remijem dodali še tretjo zmago v prvenstvu.

Primorje je povedlo v 20. minuti, Žan Bešir je z globinsko podajo zaposlil Semirja Smajlagića, ki je stekel naprej, streljal je z 12 m in zadel. Po pregledu VAR-a je sodnik gol priznal.

Etienne Beugre je v 38. minuti začel preobrat Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Etienne Beugre je v 38. minuti začel preobrat Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

V 37. minuti je imel Maribor priložnost, Sven Šoštarič Karič je odvzel žogo in na levi strani podal Orpheju Mbini, ta pa je podal pred vrata, kjer je Etienne Beugre streljal od blizu, žogo je poslal čez prečko.

Omenjena mariborska trojica je sodelovala tudi minuto pozneje, Šoštarič Karič je priboril žogo, Mbina je nato podal Etiennu Beugreju, ki je streljal iz obrata in izenačil (1:1).

V 43. minuti je Gregor Sikošek z leve strani poslal predložek pred vrata, kjer je visoko skočil Orphe Mbina, prvenec za vijoličaste je dosegel z glavo (2:1). Ob izteku prvega polčasa se je med strelce vpisal še Gregor Sikošek, z levico mu je podal Behar Feta, Sikošek pa je vratarja Primorja matiral s strelom od blizu.

V 57. minuti je Matic Zavnik s strelom od daleč skušal presenetiti vratarja vijoličastih, ampak Ažbe Jug je branil, do odbitka je takoj zatem prišel Smajlagić, ki pa ni dobro streljal. Bešir je v 69. minuti izvedel prosti strel z vrha kazenskega prostora, Jug ni imel veliko dela.

Feta je v 73. minuti zatresel ajdovsko mrežo, toda sodnik gola ni priznal, ker je Mbina storil prekršek pred tem.

Končni rezultat je v 92. minuti postavil Mbina, ki je z nizkim strelom premagal Gašperja Tratnika.

Zadetki s tekme Maribor – Primorje

Pravkar sta na sporedu še dve tekmi. Koprčani na Bonifiki gostijo aktualne prvake Celjane, Olimpija pa v derbiju kroga ob isti uri na stoženskem stadionu gosti Muro.


Prva liga Telemach, 7. krog:

MARIBOR - PRIMORJE 4:1 (3:1)
2300; Beugre 38., Mbina 43., 92., Sikošek 45.+4; Smajlagić 20.

Sodnik: Anže Jerič (Cerklje na Gorenjskem)

Ob 20.15:
KOPER - CELJE 0:0 (-:-)

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

OLIMPIJA - MURA 0:0 (-:-)

Sodnik: Mihael Antić (Koper)


KALCER RADOMLJE - BRAVO 1:1 (0:1)
150; Kukovec 77.; Vukasović 15./ag

NAFTA 1903 - DOMŽALE 5:2 (2:2)
900; Kalnoki Kis 43., Georgievski 45., 48., Szalay 59., Klauszz 65.; Krstovski 2., Tojčić 21./ag
RK: Lampreht 57./Domžale