Nemanja Motika je odigral 57 tekem za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Nemanja Motika je odigral 57 tekem za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

21-letni Srb, ki se je v Nemčiji rodil in mladost preživel najprej v Berlinu pri Herthi, nato pa v akademiji Bayerna, od koder je odšel k Crveni zvezdi, je za Olimpijo odigral 57 tekem in dosegel devet golov. Je tudi član srbske reprezentance do 21 let.

"Nemanja nam kljub svoji mladosti lahko v napadu veliko da. Je mešanica mladega, lačnega in izkušenega igralca. Z njim bo naš napad gotovo raznovrstnejši," je za spletno stran nemškega kluba dejal športni direktor Rachid Azzouzi.

Greuther Fürth je po treh krogih druge nemške lige na šestem mestu, zbral je eno zmago in dva remija.

Zmaji so z italijansko Reggiano sklenili dogovor o prestopu Alexa Blanca.

Blanco ima bogate izkušnje iz Španije in Italije
Počutim se odlično! Vesel sem, da je vse dokončno urejeno. Igral bom v velikem slovenskem klubu, ki se je znova uvrstil v konferenčno ligo in to na kakšen način. Videl sem včerajšnjo tekmo in bil nad njo navdušen. Ekipi želim v prihodnje pomagati pri takšnih zmagah. Tukaj želim rasti kot nogometaš in pri tem tudi uživati. Navijačem želim ponuditi dobre predstave,” je povedal Alejandro Blanco Sanchez.

25-letni krilni napadalec se je rodil v Benidormu. Blanco je v mladinskih kategorijah zastopal barve Barcelone in Valencie, za člansko ekipo kluba iz Mestalle pa je zbral 18 nastopov. V domovini je zastopal tudi barve Alavesa (dva nastopa), Zaragoze (35 nastopov) in druge ekipe Valencie (51 nastopov).

Kariero je nato nadaljeval na Apeninskem polotoku pri Comu in Reggiani. V Serie B je za omenjena kluba skupno zbral 55 nastopov, štiri zadetke in štiri podaje. Blanco, ki je zaigral tudi za španski izbrani vrsti do 17 in 19 let, se dobro znajde tako na desnem, kot levem krilnem položaju.