Cristiano Ronaldo je odločil zmagovalca na White Hart Lanu. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je odločil zmagovalca na White Hart Lanu. Foto: EPA
Heurelio Gomes
Heurelio Gomes je izjemno slabo posredoval pri strelu Ronalda s 30 metrov. Foto: Reuters
Raul Gonzalez in Benedikt Höwedes
Raul Gonzalez in Benedikt Höwedes sta zrežirala zmago Schalkeja. Foto: EPA
Manuel Neuer in Thiago Motta
Thiago Motta je dosegel častni zadetek za Inter, ki je daleč od lanske forme. Foto: Reuters

Edini zadetek je v 50. minuti s 30 metrov dosegel Cristiano Ronaldo, potem ko je Heurelio Gomes storil veliko napako in žogo nespretno odbil v svojo mrežo. Jose Mourinho je postal prvi trener, ki se je prebil v polfinale Lige prvakov s štirimi različnimi klubi. V polfinalu kraljevi klub čaka precej težje delo, saj se bo pomeril z Barcelono.
Rizzolijeva piščalka ostala nema
Domači navijači zagotovo niso bili zadovoljni s sojenjem glavnega sodnika Nicole Rizzolija, ki "ostrogam" v štirih spornih trenutkih ni dosodil niti enega strela z bele točke. Največjo napako je storil v 6. minuti, ko je Xabi Alonso podrl Luko Modrića. V 27. minuti je Rafael van der Vaart lepo podal do Romana Pavljučenka, ki pa je iz ugodnega položaja meril daleč prek vrat. Šest minut pred odmorom je Ricardo Carvalho dobil rumeni karton in ne bo smel igrati na prvi polfinalni tekmi.
Rezervist Defoe najbližje izenačenju
Po zadetku Ronalda v 50. minuti so gostitelji skušali priti vsaj do izenačenja, a jim ni uspelo. Pavljučenko je v 58. minuti z glavo zgrešil z glavo. Mourinho je v igro poslal Kakaja in Karima Benzemaja. Pri gostiteljih je vstopil Jermaine Defoe, ki je v 63. minuti pošteno ogrel dlani Ikerja Casillasa, četrt ure pred koncem pa je skoraj z mrtvega kota zadel še okvir vrat.

Evropski prvaki znova na kolenih
Schalke je z zmago na San Siru s 5:2 tako rekoč že izločil Inter, evropske prvake pa je ugnal tudi na Veltins Areni (2:1). Tekmo v Gelsenkirchnu je sodil Damir Skomina skupaj s pomočniki Primožem Arharjem, Markom Stancinom, Slavkom Vinčićem ter Matejem Jugom in Robertom Ponisom.
Raul blestel na Veltins Areni
Varovanci Ralfa Rangnicka so povedli v zadnji minuti prvega dela. Jose Jurado je lepo podal do Raula, ki je mojstrsko spravil žogo mimo Julia Cesarja in jo poslal v prazno mrežo. Na začetku nadaljevanja je Lucio z glavo našel Thiaga Motto, ki je s štirih metrov z levico ukanil Manuela Neuerja. Devet minut pred koncem je Raul sijajno predstavo kronal s podajo do Benedikta Höwedesa, ki je z desnico postavil končni rezultat.
Prvič v zgodovini Lige prvakov se je zgodilo, da so se vse štiri ekipe prebile v polfinale, potem ko so dobile obe tekmi.

Četrtfinale, povratne tekme:
Tottenham - REAL MADRID 0:1 (0:0) 0:4
Ronaldo 50.

Tottenham: Gomes; Assou-Ekotto, Čorluka, Dawson, Ćorluka; Bale, Modrić ( 83./Kranjčar), Huddlestone ( 71./Sandro), Lennon ( 61./Defoe); van der Vaart, Pavljučenko.

Real Madrid:
Casillas; Ramos ( 57./Granero ), Albiol, Carvalho , Arbeloa; Alonso ( 75./Benzema), Khedira, Marcelo, Özil, Ronaldo ( 65./Kaka); Adebayor.

Sodnik: Nicola Rizzoli (ITA)

SCHALKE - Inter 2:1 (1:0) 5:2
Raul 45., Höwedes 81.; Motta 49.

Schalke: Neuer; Učida, Höwedes, Metzelder, Sarpei; Papadopoulos , Baumjohann ( 73./Draxler), Matip, Jurado ( 87./Schmitz ); Edu ( 77./Charisteas), Raul .

Inter: Cesar; Maicon, Lucio , Ranocchia , Nagatomo; Zanetti, Motta , Sneijder ( 80./Coutinho); Stanković ( 46./Pandev); Eto'o, Milito.

Sodnik: Damir Skomina (SLO)

Že odigrano:
MANCHESTER UNITED
- Chelsea 2:1 (1:0) 1:0
Hernandez 43., Park 77.; Drogba 77.
RK: Ramires 70./Chelsea

Šahtar - BARCELONA 0:1 (0:1) 1:5
Messi 43.

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

Polfinale, torek, 26. aprila, ob 20.45:
SCHALKE - MANCHESTER UNITED
Povratna tekma bo 4. maja.

Sreda, 27. aprila, ob 20.45:
REAL MADRID - BARCELONA
Povratna tekma bo 3. maja.

Finale bo 28. 5. na Wembleyju.