Martina Hingis je v Wimbledonu med posameznicami zmagala leta 1997, v konkurenci dvojic pa ima tu še štiri naslove, dva z letnico 2015. Foto: Reuters
Martina Hingis je v Wimbledonu med posameznicami zmagala leta 1997, v konkurenci dvojic pa ima tu še štiri naslove, dva z letnico 2015. Foto: Reuters
Na sveti travi najboljši Đoković
Hingisova po 17 letih spet do zmage v dvojicah na sveti travi
Serena šestič osvojila Wimbledon

Na portalu Športni SOS tudi ta teden izbiramo le nekatere dogodke iz tedna, ki se je ravno končal. Vabljeni, da v komentarjih pod izborom zapišete tudi dogodke, ki so vas najbolj navdušili.

Teden 28 (od 6. do 12. julija)

10. Ne ustrašite se!
Zach Johnson se je na turnirju v golfu John Deere v ZDA pripravljal na udarec. Nenadoma je počilo in Johnson se je precej prestrašil. Šlo je za zvok topa ... Johnson je na koncu osvojil tretje mesto.

9. Padci na Touru
Kolesarska Dirka po Franciji vedno prinaša dva strahova - prvi je doping (in s tem strah po verodostojnosti končnega vrstnega reda), drugi pa padci. Uvodni teden Toura je tako prinesel kar nekaj padcev, ki so terjali odstopa dveh kolesarjev v rumeni majici - Fabiana Cancellare in Tonyja Martina.

8. Slovo Ikerja
Strah vsakega vrhunskega športnika je, da bi ob koncu kariere ostal nezaželen v klubu, ki mu je dal tako veliko. To je doletelo Ikerja Casillasa, ki je po številnih uspešnih letih moral zapustiti beli balet. Zdaj bo dve leti branil za Porto.

7. Sterling in milijoni (preveč?)
Raheem Sterling je za skoraj 50 milijonov funtov slekel dres Liverpoola in bo zdaj igral za Manchester City. Pred 20-letnikom so resda še dolga leta igranja, a glede na prikazano se številka vendarle zdi pretirana in visoka.

6. Šteje le podpis
Eno zanimivejših zgodb po koncu sezone Lige NBA je spisal DeAndre Jordan, ki je sprva že sprejel ponudbo Dallasa, po številnih pogovorih pa si je premislil in ostaja v Los Angelesu.

5. Udrih ostaja med Grizliji
Brez pomislekov pa v svojem trenutnem klubu ostaja tudi Beno Udrih, ki je z Memphisom podpisal novo pogodbo.

4. Mladi slovenski atleti
Končno obetavni dnevi za slovensko atletiko. Robert Renner (palica) je v Talinu postal evropski prvak med mlajšimi člani, Luka Janežič (400 metrov) in Žan Rudolf (800 metrov) pa sta bila tretja.

3. Martina Hingis in dvojice
Za konec trije dogodki letošnjega Wimbledona. Martina Hingis je v Londonu osvojila kar dva naslova. Švicarka je med posameznicami v pokoju že osem let, kar med drugim tudi marsikaj pove o kakovosti dvojic ...

2. Federer in Đoković
Še drugo leto zapored sta v finalu igrala Roger Federer in Novak Đoković, dva briljantna igralca, ki sta zaznamovala to prelepo igro. Švicar kljub častitljivim letom še vedno grize, se prilagaja in išče vse mogoče poti, da ostaja med elito. In to mu uspeva že poldrugo desetletje. Srb je očitno zdaj v svojih zlatih letih in niza grand slame. Tenisu sta dala veliko, ljubitelji tenisa lahko le uživamo.

1. Serenin Slam, 2. del
Redko se zgodi, da je en teniški igralec aktualni zmagovalec vseh štirih turnirjev za grand slam. Sereni Williams je to zdaj uspelo še drugič, in to pri starosti 33 let, s čimer je le še potrdila status ene največjih igralk vseh časov.

Na sveti travi najboljši Đoković
Hingisova po 17 letih spet do zmage v dvojicah na sveti travi
Serena šestič osvojila Wimbledon