Žan Kranjec je eden najboljših veleslalomistov zadnjih let. Foto: Reuters
Žan Kranjec je eden najboljših veleslalomistov zadnjih let. Foto: Reuters

Najvišje kotira Kranjec, ki je na ledeniku Rettenbach na zadnjih štirih preizkušnjah trikrat stal na stopničkah. Na zadnjem veleslalomu pred dvema letoma (lani je odpadel) je bil drugi, pred tem pa še dvakrat tretji in sedmi.

"Teren mi leži. Verjamem, da če smučam dobro, sem lahko med najboljšimi. Na zadnjih pripravah smo bili v Val Senalesu. Imeli smo dobre razmere, tudi dokaj zahtevne, in mi je trening zelo prav prišel. Doma želim znova malce napolniti baterije in nato me čaka še zadnji trening pred prvo tekmo. Cilje imam vedno visoke, ampak v prvi vrsti se želim na zadnjih treningih resnično dobro pripraviti, da bom na tekmo prišel samozavestno," je pred nedeljskim veleslalomom povedal Kranjec.

Kranjec bo lovil že četrte stopničke v Söldnu

Ana Bucik Jogan je bila lani v Söldnu enajsta, kar je njena najboljša uvrstitev na tem prizorišču. “Tudi naš zadnji teden je bil videti podobno kot Žanov. Naredili smo nekaj treningov v Val Senalesu. Na koncu smo imeli tudi malce sreče z vremenom in smo zelo dober trening naredili tudi v Söldnu na samem terenu za tekmo. Treningi so bili težki in dobri, zame pa nekako malce toplo-hladni, kar zadeva vožnje. Vseeno verjamem, da se bom znala v Söldnu zbrati in pokazati svoje najboljše vožnje, ter bom tako zadovoljna in nasmejana v cilju,” je povedala Ana Bucik Jogan.

Neja Dvornik v Söldnu še ni osvojila točk. Lani je odstopila, štirikrat pa se ji ni uspelo uvrstiti v finalno vožnjo. "Potrebovala sem nekaj dni, da sem se navadila na evropske razmere. Mislim, da sem ujela dobre občutke, in komaj čakam na start, da pokažem to, kar smo trenirali,” je povedala Neja Dvornik.

Andreja Slokar je leta 2021 v Söldnu osvojila 14. mesto, kar je še vedno njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu v veleslalomu. Lani se ni uvrstila v finale. "Pri meni motivacija ni vprašljiva, je vsako leto enaka. Lani je pač šlo narobe vse, kar je lahko šlo, letos pa smo začeli vse veliko boljše. Sem zelo optimistična," je povedala Andreja Slokar.

Ženski veleslalom bo v soboto, moški v nedeljo. Prvi vožnji se bosta začeli ob 10.00, finalni ob 13.00. Prenos bo na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju.

Andreja Slokar se hitro uči od Massija