Incident v vojašnici pri Kölnu še preiskujejo. Foto: Reuters
Incident v vojašnici pri Kölnu še preiskujejo. Foto: Reuters

O podobnem incidentu poročajo tudi iz vojašnice blizu mesta Köln, kjer so zaradi suma, da je bila namerno zastrupljena pitna voda, sinoči omejili dostop do oporišča, v katerem je zaposlenih 4.300 vojakov in 1.200 civilistov, zaposlenim pa so prepovedali vstop v barake in izstop iz njih, poroča Deutsche Welle.

Zaposlenim so prav tako dali napotek, naj ne pijejo vode.

Po navedbah časopisa Spiegel naj bi tam našli tudi sledove škode na ograji okoli zemljišča. Dogodek preiskujejo policija, vojaška policija in nemška obveščevalna agencija.

Oporišče ob kölnskem letališču je sedež urada nemških zračnih sil, odgovoren za zračna plovila, ki jih za svoja potovanja uporabljajo kancler Olaf Scholz in ministri.

Oporišče je tudi pomembno vozlišče za vojaško podporo Ukrajini. Ukrajinski vojaki po usposabljanju v Nemčiji od tam redno odhajajo domov prek Poljske.

Kot poroča Al Džazira, ni indicev, kdo bi lahko nezakonito pridobil dostop do oporišča. Nato je sicer v preteklosti posvaril pred "sovražnimi dejavnostmi" Moskve, vključno s poskusi sabotaž in kibernetskimi napadi. O tovrstnih incidentih v zadnjih mesecih poroča več držav, vključno s Poljsko, Nemčijo, Veliko Britanijo in Češko.