Foto:
Foto:
Bo Clinton pričal na sojenju proti Miloševiću?

Na Mednarodnem sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije je potekala razprava, na kateri je sodni senat predstavil potek obrambe Miloševića, ki se bo sicer branil sam.

Za obrambo ima Milošević na voljo 150 delovnih dni, v tem času pa namerava zaslišati skoraj 1.400 prič, med njimi nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in britanskega premierja Tonyja Blaira.

Milošević bo svojo obrambo na Mednarodnem sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije začel 5. julija, potem ko so jo morali zaradi njegovih težav z zdravjem že večkrat preložiti.

Pričali naj bi tudi Clinton, Blair in Schröder
Milošević bo v okviru svoje obrambe povabil tudi nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, britanskega premierja Tonyja Blaira in nemškega kanclerja Gerharda Schröderja. Ob tem je od sodišča zahteval, da mora uporabiti tudi pravna prisilna sredstva, da bodo ti in drugi politiki prišli in pričali pred sodiščem.

Zahtevo po pričanju visokih politikov je utemeljil s pojasnilom, da je Zahod pod vodstvom Clintona v 90. letih prejšnjega stoletja začel vojno proti Jugoslaviji, ki še traja. Sodišče pa je zahtevalo, da svojo zahtevo predstavi v pisni oblilki. Milošević pa je pojasnil, da tega iz principa ne bo storil, saj ne priznava sodišča.