Pastor bi ju poročil, če bi bila belca. Foto: EPA
Pastor bi ju poročil, če bi bila belca. Foto: EPA

Pastor Stan Weatherford je klonil pod pritiski članov Baptistične cerkve, ki so mu grozili celo z razrešitvijo s položaja, in se odločil, da bo Charlesa in Te'Andreo Wilson poročil v drugi cerkvi.

V baptistični cerkvi v mestu Crystal Springs v ameriški zvezni državi Misisipi vse od njene zgraditve leta 1883 niso poročili temnopoltega para. In tako bo očitno tudi v prihodnje.
''V to cerkev je hodila tudi moja devetletna hči. Kako naj ji rečem: 'Veš, ljubica, oči in mami se tu ne moreta poročiti, ker sta temnopolta','' je dejal Charles, ki se je s Te'Andreo 20. julija le poročil, a ne v omenjeni baptistični cerkvi.
Wilsonova sicer nista bila člana kongregacije omenjene cerkve, sta bila pa njena stalna obiskovalca. Prav tako je oče Te'Andree član kongregacije, njen stric pa je v tej cerkvi celo zaposlen.
Prebivalce mesta Crystal Springs je dogodek močno razburil, piše ABCNews. ''Ta cerkev je bila njun dom. Kaj bi v tem primeru naredil Jezus? Brez kakršnega koli pomisleka bi ju poročil, saj je to edino pravilno. Vsi smo božji otroci,'' je dejala 48-letna Theresa Norwood, ki že vse življenje živi v Crystal Springsu.
Dejala je še, da je v omenjeno cerkev po tolažbo hodil tudi njen nečak, ki se je v mesto preselil po naravni katastrofi v New Orleansu, kjer je pred leti pustošil orkan Katrina. Norwoodova, ki je tudi sama temnopolta, njen partner pa je belec, je še dodala, da bosta s partnerjem za obred verjetno izbrala drugo cerkev, če se bosta kdaj nameravala poročiti.

Kot še piše ABCNews, se člani kongregacije omenjene cerkve zdaj posvetujejo, kaj bodo storili v prihodnje, če bo vlogo za poročni obred vložil še kakšen temnopolti par.