Dimitrova je policija aretirala na eni od novosadskih ulic. Foto: Blic
Dimitrova je policija aretirala na eni od novosadskih ulic. Foto: Blic
Kraj zločina
Za novinarja Nacionala je bila usodna bomba, podstavljena ob Pukanićevem avtomobilu. Foto: EPA

27-letnega Dimitrova so na ulici prestregli možje v modrem, ki so ga že nekaj časa opazovali, poroča po srbskem Blicu hrvaška televizija. Aretirali so ga, ko se je izvedelo, da načrtuje oborožen rop ene izmed novosadskih pošt, pri sebi pa je imel tudi ponarejeno osebno izkaznico.

Za Dimitrovim je bila razpisana tudi tiralica, ker so ga v odsotnosti pravnomočno obsodili na osem let zaporne kazni zaradi vrste težkih kriminalnih dejanj.

Pripadnik zloglasne skupine
Dimitrov je bil v svojem času pripadnik kriminalne skupine, ki jo je vodil Zoran Popović Ćela. Skupina je pred tremi leti pustošila po Vojvodini in zagrešila najmanj 15 težkih zločinov, v katerih so svoje žrtve brutalno pretepli. Omenjeni skupini je pripadal tudi Gudurić.

Policija je do Dimitrova prišla po tem, ko je izvedela, da se Gudurić skriva v Vojvodini, in zato okrepila nadzor nad njegovimi nekdanjimi sodelavci. Gudurića sumijo, da je sodeloval pri zagrebškem umoru Pukanića in Franjića tako, da je aktiviral eksploziv ob avtomobilu. Željko Milovanović, osumljen, da je ta eksploziv podstavil, se najverjetneje skriva na območju Srbije.

Matanić pričal
Roberta Matanića, še enega izmed osumljencev, pa so včeraj iz zapora v Remetincu prepeljali na sodišče v Zagrebu, kjer je pričal na dveh ločenih procesih, ki potekajo proti logistikom pri načrtovanju umora.

Prvi obtoženec je Velimir Žak (37), imenovan Žvaki, ki je 24. julija letos ukradel Opel Corso, ki je atentatorjem na Pukanića služila za sledenje direktorju Nacionala po mestu. Matanić je pričal tudi v postopku, ki je sprožen proti Slobodanu Đuroviću (54) in Milenku Kuzmanoviću (25). Dvojica je obtožena pomoči storilcem pri pobegu v Srbijo.

K. S.