Posnetek aretiranega Pomazuna, s katerim je ruska policija pomirila javnost v Belgorodu, mestu v bližini Ukrajine. Foto: EPA
Posnetek aretiranega Pomazuna, s katerim je ruska policija pomirila javnost v Belgorodu, mestu v bližini Ukrajine. Foto: EPA

"Sergeja Pomazuna so pridržali," je za rusko tiskovno agencijo Itar-Tass dejal neimenovani vir. Moški, sicer nekdanji kaznjenec, naj bi v torek zvečer poskusil iz mesta pobegniti na tovornem vlaku, a ga je policija opazila. Osumljenec je ob poskusu aretacije napadel policiste in enega z nožem zabodel v obraz in v roko.

Krvavi pohod v lovski trgovini in pred njo
Predstavnik ruskega preiskovalnega odbora je medtem zatrdil, da bodo 31-letnega Pomazuna kmalu zaslišali, sodišče pa bo že v sredo odločalo o njegovem priporu. Pomazun je osumljen umora šestih ljudi, kraje orožja in nabojev. Ob tem ga zdaj čaka še obtožnica zaradi uporabe sile proti policistu.

Pomazun naj bi v ponedeljek v streljanju v lovski trgovini in pred njo v Belgorodu ubil šest ljudi, med njimi tudi dekleti, stari 14 in 16 let. Ubil je tri zaposlene v trgovini in dva mimoidoča, še ena ženska pa je bila v streljanju ranjena in je poškodbam podlegla pozneje v bolnišnici.

Obsežen lov na nekdanjega kaznjenca
Policija je osumljenca iskala več kot 30 ur. Na terenu je bilo 1.200 policistov, prebivalce mesta pa so v času iskanja svarili pred nevarnostjo in jih pozivali, naj, če je le mogoče, ostanejo doma. Sosednja Ukrajina je medtem močno poostrila varnostni nadzor na bližnjih mejnih prehodih.