Sanader je zamrznil svoj poslanski mandat za pol leta. Za zdaj še ni znano, za koliko časa je podpisal pogodbo z Louise Blouin. Foto: EPA
Sanader je zamrznil svoj poslanski mandat za pol leta. Za zdaj še ni znano, za koliko časa je podpisal pogodbo z Louise Blouin. Foto: EPA
Blouin
Louise Blouine je lastnica multimedijskega londonskega umetniškega inštituta in številnih revij ter tiskovin. Foto: EPA

Tako je Sanader očitno svojo politično kariero na Hrvaškem vsaj za nekaj časa postavil na stranski tir. Nekdanji premier je svoj poslanski mandat zamrznil za šest mesecev, v sabor pa se lahko vrne kadar koli do izteka svojega mandata, ki bo konec leta 2011. Pravico do izplačila poslanske plače 3.120 evrov (23.000 kun) ima do januarja 2010.

Kanadska milijonarka Blouinova je "težka" dobrih 280 milijonov evrov (260 milijonov funtov) in je v poslovnem svetu zelo cenjena. Kako tudi ne, saj so jo na podlagi njenega premoženja uvrstili med trideset najbogatejših žensk na svetu, med njenimi prijatelji pa so zveneča imena Shimon Peres, Bill Clinton in Henry Kissinger.

Sanader je postal član uprave njene dobrodelne ustanove, ki od leta 2006 organizira svetovni vrh ustvarjalnega vodstva v New Yorku. Blouinova meni, da ji bodo Sanadarjeve diplomatske izkušnje in poznanstva koristili prav pri širjenju njenega imperija - med drugim je tudi lastnica številnih revij.

"Gospod Sanader ima številne prijatelje v poslovnih, političnih in umetniških krogih v vseh evropskih državah, kar bo nedvomno koristilo moji organizaciji in poslovanju," je po poročanju spletnega portala vecernji.hr dejala Louise Blouin.