Za Sanaderjem je buren mesec: po odstopu je hrvaško javnost razburjal z dopustovanjem, zdaj pa je končal v bolnišnici. Foto: EPA
Za Sanaderjem je buren mesec: po odstopu je hrvaško javnost razburjal z dopustovanjem, zdaj pa je končal v bolnišnici. Foto: EPA

Sanaderja so s povišano temperaturo sprejeli v bolnišnico za nalezljive bolezni v Zagrebu, zdravljenje pa bo nadaljeval na kliniki za pljučne bolezni Jordanovac v Zagrebu, so sporočili s hrvaškega zdravstvenega ministrstva.

Po pisanju hrvaških medijev naj bi imel Sanader hudo pljučnico oziroma obsežno vnetje na pljučih, zdravili pa naj bi ga z antibiotiki. To je v izjavi za medije zanikal hrvaški minister za zdravje Darko Milinović, ki je dodal, da je nekdanji premier v dobrem psihofizičnem stanju. Pojasnil je, da mora Sanader zaradi bolezni tako kot drugi državljani "slediti protokolu", kar pomeni hospitalizacijo in zdravljenje v bolnišnici.

Dopustovanje nekdanjega premierja dvigovalo prah
Bolnišnica ne daje komentarjev o znanem bolniku, ki je bil, odkar je pred mesecem dni odstopil s položaja premierja in predsednika vladajoče stranke HDZ, na dopustu. Nemalo prahu je na Hrvaškem dvignila novica, da je njegovo križarjenje po Jadranu z 18-metrsko jahto Malo vitra davkoplačevalce stalo 2.700 evrov na dan, kolikor stane varovanje, do katerega je kot nekdanji premier upravičen.

"Malo vetra in glej, pljučnica"
Večernji list izpostavlja, da je Sanader zbolel ravno na jadranju, in citira neuradne zdravniške vire, ki menijo, da bi moral Sanader prej poiskati zdravniško pomoč, a da verjetno prvih znakov ni jemal resno. V bolnišnici naj bi ostal nekaj dni. Slobodna Dalmacija pa je novico o pljučnici nekdanjega premierja pospremila z naslovom novice "Malo vetra in glej, pljučnica".