Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 7. nov. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 7. nov.

Zajček Belko je na obisku pri dedku in babici na deželi. Z njima obišče Markovo kmetijo, tam pa vidi, kako umazani so pujski. Ko skuša objeti enega od njih, pade v ogrado in še sam postane umazan kot pujsek.

Zunaj močno piha. Sara in Raček se odpravita po papirnatega zmaja. V trgovini imajo veliko lepih. Sara izbere najbolj pisanega. V parku ga sestavi in z Račkom ga začneta spuščati. Toda veter je premočan. Na pomoč jima priskoči Gospa s šalom, ki takoj ugotovi, kaj manjka zmaju.

Dedi Pujs pelje Pepo, Jureta in psa Petra na obisk k svetilniku dedija Zajca.

Prijatelji se igrajo na jesenskem travniku. Lisička Rdečka zaradi vznemirjenosti vsako igro nehote pokvari. A drugi staknejo glave in si izmislijo igro, ki je kot nalašč zanjo.

Trije prijatelji, Simon, Matevž in Ferdinand, na vrtu igrajo nogomet. Simonu na žogi spodrsne in pade. Prijatelja prasneta v smeh. Besni Simon za padec krivi Ferdinanda. Ferdinand krivde ne prizna. Simon jezno zacepeta, se razhudi, da s Ferdinandom nista več prijatelja, in kuha mulo. Ko čez nekaj časa opazi raketo iz lepenke, ki jo sestavlja Ferdinand, mu je žal. Spet bi bil rad njegov prijatelj. Prijateljstvo je lahko zelo krhko, kajne?

Kasija se pretvarja, da je dobitnica posebne značke Čuvaj goščave, zaradi katere je glavna v gozdu. Konrad se odloči, da si tudi on želi značko, zato si Kasija izmisli test, ki ga mora prestati, da bi jo osvojil. Po težavnem testu, ki ga Konrad opravi, ni zadovoljen, ko spozna, da si je Kasija vse izmislila.

Otroci dirkajo z avti na pedala. Ekipe je določil žreb, in skupaj se znajdeta Kalimero in Hop. Hop bi rad goljufal, da bi premagal Dano, ki se je tudi odločila, da bo goljufala. To je res krivično! Kalimero kmalu ugotovi, da mora tudi sam kršiti pravila, če hoče goljufa ustaviti.

Vida vodi odlično gusarsko igro, ki privabi Tomaža in Janija. Ker zapustita igro, ki jo vodi Mici, se posadka upre.

Ogromna ledena sveča sproži spopad med pogumnimi, neustrašnimi vitezi in gromozanskim nevarnim zmajevim zobom.

Skavtek gre na sprehod z Rožico in njenim očetom Bazilijem ter ob tem ugotovi, da nastopaški Bazilij, ki mu pripoveduje neverjetne zgodbe, rad pretirava in si izmišljuje vse mogoče, kar pa ni vedno tudi res.

Zafrk se s svojim Grozomobilom pripravlja na dirko. Izbrati mora samo še stezo, po kateri bo dirkal. Najde jo na velikem kitajskem zidu. Ta stara znamenitost pa ni namenjena dirkam. Reaktivčki vedo, da se bo sesula v prah, če ne bodo ustavili Zafrka.

Tib in Tamtam rešita poveljnico klana Medvedov. Med zapriseženima sovražnikoma, Tibom in Fanon, vznikne spoštovanje, ki se spremeni v prijateljstvo. Če ju odkrijejo, bosta obtožena izdaje.

Apolon in Marjetka se po potovanju vrneta na vrt. Marjetka si želi, da bi ji Apolon pomagal voditi panj in vrt, on pa misli, da ni drugega kot zabavljač, ki nič ne zna. Apolon vseeno pristane in po svojih močeh usmerja življenje na vrtu, a se mu večina živali samo posmehuje.

Liza in Mimi se gugata na dvorišču, ko pa je sonce visoko, bi radi poiskali senco. Mimi pravi, da je senca tam, kjer je drevo, zato se odpravita iskat svoje drevo. Ponagajata pa jima zeleni pošasti, ki ju spravita v nevarno džunglo. Iz težav ju reši ptiček, ki jima pokaže pravo pot. Sosed vrtnar pa jima podari seme za njuno novo drevo.

Saško se na železniški postaji Sveti Martin pred odhodom na poletne počitnice predolgo poslavlja od Bele in Sebastijana, zato mu vlak pred nosom odpelje. Mama Helena in sestra Adela sta na vlaku, Bela, Sebastijan in Saško pa si na vse kriplje prizadevajo ujeti vlak, preden bo mama pogrešila sina …

Bitzer mora ves nesrečen nositi veterinarsko ovratnico. Ko mu ovce začnejo streči, pa začne prav uživati. Kmalu jih začne izkoriščati, česar pa Jon ne misli dovoliti.

Frieda v razredu sedi za Linusom in je naravna kodrolaska, na kar je strašansko ponosna. Ima razvajenega mačka, katerega tačke se ne dotaknejo tal. Prepričana pa je tudi, da bi moral Snoopy preganjati zajce.

Lieke ima grozno poln urnik. Po pouku ima goro obveznosti, zaradi česar je zelo utrujena. Ko v šoli učitelj Kees učence razdeli v skupine in jim naroči, naj razmislijo, kako bi lahko trajnostno pridobivali energijo, se Lieke od utrujenosti sploh ne more zbrati. Zanaša se na to, da se bo doma česa domislila, toda zmanjka ji moči.

TV Slovenija bo neposredno prenašala nedeljsko mašo iz obnovljene župnijske cerkve sv. Benedikta v Kresnicah.

»Čim manj je v človeku vere, tem več je zunanje sile; čim več je v človeku vere, tem več ljubezni je okrog njega.« Edvard Kocbek
razmišlja ANAMARIJA STIBILJ ŠAJN

Prvi november je praznik spomina, čas, ko smo v mislih z bližnjimi, ki jih ni več med nami. Jezus pa nam je obljubil večno življenje.

Prvi november je praznik spomina, čas, ko smo v mislih z bližnjimi, ki jih ni več med nami. Jezus nam je obljubil večno življenje. O njegovem učlovečenju, smrti in vstajenju govorijo Sveto pismo, cerkveni učitelji in nauk Cerke. Katoličani verujejo, da je Kristus vstal od mrtvih in da je smrt začetek večnega življenja. Pri razumevanju tega prehoda ima posebno mesto tudi krščanski pogreb.
Koprski škof msgr. Jurij Bizjak je zlatomašnik. V škofa je bil posvečen pred 20. mi leti in je še vedno prežet z Božjo besedo.
V novembru vabi papež k molitvi za tiste, ki trpijo zaradi depresije ali so izgoreli.

Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto v letošnjem letu obeležuje dvajseto obletnico delovanja. Ob tej priloložnosti predstavljamo nekaj zanimivih kmetij in projektov s tega območja. Obiskali smo tudi letošnjo Kmetico leta, ki prihaja iz Bele krajine.

V oddaji »Kuhinja naših non – dediščina solin« je zajeto bogastvo obmorskega kulinaričnega izročila, hkrati pa poudarjen pomen ohranjanja tradicionalne pridelave soli. Rdeča nit oddaj je dragocena kulturna in naravna dediščina zavarovanega območja slovenskih solin. Del tega pomembnega izročila so tudi tradicionalne jedi, ki jih domačini še vedno pripravljajo, saj se recepti, ki vključujejo lokalne sestavine, niso izgubili, ampak se prenašajo iz roda v rod. Pred kamero so tako stopili domačini, katerih življenja so na različne načine povezana s solinami in solinarstvom ter prikazali pripravo jedi, ki so jih jedli tudi njihovi predniki. Neprecenljiv zaklad znanja, narave in kulture, ki nam je bil zaupan, pa opisujejo tudi strokovnjaki, ki skrbijo za varovanje dediščine. Snemanje je potekalo na območju Fontaniggie, Strunjana in Parecaga. Oddaje so nastale v sodelovanju s Samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Piran, Skupnostjo Italijanov Piran Giuseppe Tartini, Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Pomorskim muzejem Sergej Mašera Piran.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Tekmujeta občini Benedikt in Kočevje. V ekipi prve so Aljaž Farasin, Tilen Rajter in Aljaž Fras, kočevski medvedi pa so Andraž Hribar, Nataša Briški ter Nika Stefanišin. Glasbeni gostje: Monika in Gregor Avsenik, Magnifico, Boštjan Konečnik z Abuhi, Gregor Ravnik in Miro Božič, Polkaholiki, Domen Kumer, Natalija Verboten, Brigita Šuler in Manca Špik. Oddajo vodita Melani Mekicar in Blaž Švab, sodnik zabavnih iger je Miha Brajnik.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji predstavljamo se sveži turistični produkt Zavoda za turizem Maribor Rock’n’roll okusov. Izpostavljamo digitalizacijo najstarejše trte na Lentu. Raziskovali smo skrivnostno Vinagovo vinsko podzemlje, ki se počasi prebuja z novimi lastniki. Obiskali smo tudi vinski glamping sredi vinograda tik za zadnjimi mestnimi ulicami Maribora. Ekipa Na lepše se je udeležila dogodka Zadnji tango v Vili Podvin, caka pa vas tudi prispevek iz WTM London, iz ene največjih in najbolj vplivnih globalnih turističnih borz na svetu.

Zabavna in stvarna romantična komedija o moči ljubezni … a ta je žal enostranska.

Félix na zabavi spozna Almo in se na prvi pogled zaljubi vanjo, od nje pa se poslovi v prepričanju, da je našel ljubezen svojega življenja. Alma se naslednje jutro z vlakom odpelje k družini v južnofrancosko letovišče, da bi tam preživela poletje. Félix začuti, da mora slediti svojemu srcu in biti z Almo. Z najboljšim prijateljem Chérifom se pridruži neznancu Edouardu, ki ponuja avtomobilski prevoz v južno Francijo. Toda ob Félixovem snidenju z Almo se izkaže, da dekle ne mara presenečenj, nato pa še, da ne mara vsiljivih fantov. Félix je od silovitih čustev preveč slep, da bi videl jasna znamenja, ki mu jih daje Alma. A Félix, Chérif in Edouard ne morejo oditi, tudi če bi hoteli, saj se jim pokvari avtomobil.

Izvirni naslov: A L'ABORDAGE / Francoski film, 2020 / Režija: Guillaume Brac / Scenarij: Guillaume Brac, Catherine Paillé / Igrajo: Eric Nantchouang, Salif Cissé, Édouard Sulpice

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V Bernardino družbo prihaja Mitja Ferenc, pevec in vodja ansambla Prifarski muzukanti, ki za konec novembra pripravljajo tradicionalni koncert v Cankarjevem domu, tam bo tudi TV Slovenija. Bernarda gosti še igralko Tino Gorenjak in plesalca Arneja Ivkoviča, ki ju je v sodelovanju povezala gledališka komedija Večno samska.
Za Jožetovo komentatorsko omizje prihajata pevka Katarina Mala, ki se po nekaj letnem premoru vrača na glasbene odre, in komik ter psihoterapevt Nejc Šmit. V čarodejsko šolo Magic Aleksandra se je tokrat odpravila Katarina Mala, ki nastopa tudi na glasbenem odru, tam pa svojo novo pesem predstavljajo tudi Prifarski muzikanti.

Dedek in babica sta prišla čuvat otroke. Popoldne gre babica na sprehod s Skavtkom, Rožico in Jagodko, dedek pa ostane v brlogu z Leskom, ki misli, da si bo lahko malo odpočil. A v brlogu ni tako mirno, kot si je predstavljal.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Leta 1937 James Herriot, diplomant veterinarske fakultete iz Glasgowa, uresničuje svoje sanje in nastopi delo veterinarja na severu Jorkšira. Hitro spozna, da je enako pomembna kot oskrba živali tudi skrb za njihove lastnike, ki so včasih muhasti in zahtevni. James začenja kariero na kliniki Skeldale ki jo vodi kaotični in nepredvidljivi šef Siegfried Farnon. Tu je še Siegfriedov samovoljni brat Tristan in prekanjena gospa Hall, ki spretno krmari njihovo ladjo. James spoznava domačine, še posebej mu je pri srcu Helen Alderson, kar je razlog več, da si želi ostati.

- Nadaljevanka je posneta po avtobiografskih romanih Jamesa Alfreda Wighta, veterinarja in pisatelja, bolj znanega pod pisateljskim imenom James Herriot.
- V mestecu Thirsk so leta 2015 priljubljenemu veterinarju postavili spomenik.
- Njegov učenec Peter Wright še danes opravlja veterinarsko prakso. Njegovo vsakdanje delo je prikazano v zelo priljubljeni britanski dokumentarni seriji.

1. del:
Mladi veterinar James Herriot končno dobi pozitiven odgovor na prošnje za službo. Odpotuje v Yorkshire k uglednemu veterinarju Siegfriedu Farnonu. Med potjo stopi z avtobusa prekmalu in mora peš po dežju. Dr. Farnon je zagrenjen, strog in je odslovil že številne mlade veterinarje, ki so prišli k njemu za pomočnika. Jamesa takoj vzame s sabo na teren, kjer mora pregledati konja. Farnonova gospodinja gospa Hall je Jamesu naklonjena in ga zagovarja, ko se ta že prvi večer pijan vrne iz gostilne, kjer so si ga vaščani privoščili in mu podtaknili močno pivo.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL / Velika Britanija / 2020
scenarij: Ben Vanstone
režija: Brian Percival
v glavnih vlogah: Dame Diana Rigg, Nicholas Ralph, Callum Woodhouse, Anna Madeley, Rachel Shenton, Samuel West

Gostja oddaje Intervju bo doma in v tujini priznana psihiatrinja in psihoterapevtka, dr. Maja Rus Makovec, vodja Centra za izvenbolnišnično psihiatrijo na Univerzitetni psihiatrični kliniki v Ljubljani. 25 let je vodila Enoto za zdravljenje odvisnosti od alkohola v okviru Centra za mentalno zdravje v Ljubljani. Ena od tem pogovora bodo tudi opozorila, da je pandemija covida 19 največja grožnja duševnemu zdravju po drugi svetovni vojni in da bomo njene posledice čutili še več let. Z dr. Rus Makovec se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Avgusta 2018 se je 15-letna Greta odločila in pred švedskim parlamentom pričela dolgotrajen protest, uperjen proti politiki, ki ne ukrene ničesar zares vsebinskega zoper podnebne spremembe in uničevanje ekosistemov, s tem pa tudi njene prihodnosti in prihodnosti vseh otrok. Avtorska ekipa dokumentarca je mlado okolijsko aktivistko spremljala od začetka njenega javnega delovanja in posnela, kako hitro je postala trn v peti politikom velesil, ki so jo brezsramno diskreditirali, in kako je postopoma pritegnila pozornost mladih po vsem svetu, kar je septembra 2019 na dan privrelo kot svetovni shod za obvarovanje okolja s kar 7 milijoni sodelujočih.

I AM GRETA / Švedska, ZDA, Nemčija, Velika Britanija / 2020 / Režija: Nathan Grossman

Monika Bohinec je slovenska mezzosopranistka mlajše generacije, ki si s številnimi vrhunskimi nastopi na opernih in koncertnih odrih uspešno utira pot k svetovni operni karieri. Od septembra 2011 je stalno angažirana kot solistka v dunajski Državni operi.
Z Moniko Bohinec smo televizijsko upodobili tudi njeno odlično interpretacijo arije, habanere iz opere Carmen Georgea Bizeta. Spremlja jo simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko Lorenza Castriote.
Urednica je Danica Dolinar, direktor fotografije Marko Kočevar, režiser Klemen Dvornik.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov