Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 11. dec. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 11. dec.

Odpravili se bomo v Višnjo Goro na ogled premiere digitalno restavriranega filma Deseti brat in predstavili knjigo Josip Jurčič: Pripovednik svojega in našega časa dr. Urške Perenič. V ljubljanski Drami si bomo ogledali predstavo Zrcalce, zrcalce, požrla te bom, v Stari mestni elektrarni pa slovensko-poljsko koprodukcijo koreografov in plesalcev Vibracija posamezne strune.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Vse najboljše za te, vse najboljše za te … Kdo ima rojstni dan? Sara? Ne. Jaka? Tudi ne. Gozd praznuje, zato je treba prirediti veliko slavje. Vsako drevo posebej si zasluži darilce in sladek prigrizek. Sara se je lotila peke, Jaka išče darila. Tako. Vse je pripravljeno. Končno! Zabava se lahko začne!

Krilček se v šoli postavlja in po nesreči razkrije Pikičino skrivnost. Sramežljiva Pikica je užaljena. Se ji bo Krilček do igralne urice lahko opravičil?

Medvedi so naveličani, da zaradi Tamtama vsak spopad s Tigri izgubijo. Izmislijo si nepremagljiv načrt. Zamaskirajo se v dinozavra in povzročijo zmešnjavo, Lud in drugi pa jim nasedejo.

Vrt je zadela nesreča. Prav vsi so bolni in za čebelice lahko poskrbita samo Apolon in Olga. Osa sovraži sitne malčke, a se vda. Ko se eden od njih naveže nanjo, pa se ji omeči srce in trdosrčna Olga prizna, da ga je vzljubila.

Noj se vozi s sedežnico in občuduje razgled. Nenadoma pa se sedežnica ustavi.

Igra nogometa se konča precej nenavadno, ko vsi igralci obvisijo v zraku.

Lola je izvrstna gimnastičarka, ki nas bo navdahnila za stojo na glavi in nam pokazala praktične vaje za moč. Zakaj pa je Lovro v studio prinesel zalivalki? Prepričan je, da bomo vrtnarili. Vrtnarili? Ojoj, obeta se vesela kriškraš zmešnjava.

Anka bi rada naredila fotografijo, ki bi bila najlepša. Med pripravami na fotografiranje malce preveč okrasi sebe in sobo. Lars se zabava, vendar dvomi, da je Anka vrhunska fotografinja. Še dobro, da pride na obisk fotograf, ki spremlja najhitrejšega kolesarja na svetu.

Ali tudi ti kdaj razmišljaš o prav posebnih počitnicah? Zunaj je deževen dan, zato Firbcologi sanjarijo o sanjskih počitnicah. Kiar in Manca se odpravita iskat posebnosti Islandije. Drugi Firbcologi pa si pripravijo vrsto doživetij, od sončenja na plaži do raziskovanja faraonske grobnice. Medtem Vane in Tine spoznavata postopek izdelave letal, Maks in Nikolina pa občudujeta živali v lizbonskem oceanariju.

Tokratni Krompir bo svetel, poln lučk, glasbe in razpoloženje bo prav naelektreno. Dr. Matej. B. Kobav s Fakultete za elektrotehniko bo v studiu izvedel zanimive eksperimente, povezane s svetlobo in lučmi, mladi kitarist Liam in učitelj fizike Jaka Lipar, ki je tudi bobnar, pa bosta predstavila elektronske bobne in električno kitaro. V prispevkih tokrat o netopirjih in Slovenskem društvu za varstvo in proučevanje netopirjev ter o svetlobnih inštalacijah v sklopu Vilinskega mesta sredi Maribora. Za konec pa še izziv Nika in Nike - senčna pantomima.

V 8. oddaji Male sive celice možgane v kvizu napenjajo Nina, Gaja in Nejc iz OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem (rumeni) ter Daša, Ajd in Ožbej iz OŠ Vodice (vijolični), v Hitrih lončkih pa ročno hitrost preizkušajo Eva, Jona in Tristan iz OŠ Gradec-POŠ Vače ter Zarja, Maks in Nejc iz OŠ žiri. Tekmovalcem v kvizu pritisk ne povzroča težav, obvladajo tudi floro in favno ter celo opičji ples, medtem ko umetnost in matematiko težko združijo. Rumeni imajo raje jedi iz krompirja, vijolični oblikovanje pričesk. Za smeh poskrbita Jasna in Rok, za napetost do konca pa Brihtolin.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Infodromu smo obiskali Kliniko za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kjer smo med drugim izvedeli, kaj je to večorganski vnetni sindrom. V Infogromu smo se z mladimi iz OŠ Alojzija Šuštarja pogovarjali o pravicah in dolžnostih, v rubriki Podrobno pod lupo pa razložili, zakaj je japonski napad na Pearl Harbor tako pomemben, da o njem govorimo še 80 let pozneje. Otroški poročevalec Aleks se je pogovarjal s člani skupine Joker Out, učenci Mednarodne šole Ljubljana pa so izdelovali kolaž.

Flo hoče izvedeti kaj več o tolpi rdečih, zato Basima pošlje v Pit, najnevarnejšo sosesko v Bruslju. Basim tam zaide v težave. Pieter sumi, da člani tolpe obvladajo parkour in boji se, da je med njimi tudi Soufian.

V tokratni oddaji Osvežilna fronta vas bodo ustvarjalci pripravili na eno največjih prelomnic v življenju, na polnoletnost. Med drugim bodo iskali odgovore na vprašanje, kaj lahko končno v življenju počnemo, ko dopolnimo osemnajst let, zbrali pa so tudi uporabne namige za organizacijo epske žurke za osemnajsti rojstni dan.

V Tarči: po izplačani milijardi evrov covidnih dodatkov in nekaj mesecev pred volitvami je za nekatere v javnem sektorju predviden dvig plač. Po medicinskih sestrah se za zvišanje dogovarjajo zdravniki;. več pričakujejo še župani, politiki in drugi funkcionarji.

Ustvarjalci oddaje so se najprej odpravili v Črnomelj, kjer je potekala enodnevna delavnica o aposlovanju Rominj. Poleti so se ustavili tudi v Parizu, kjer so obiskali eno od večjih romskih organizacij La Voix des Rroms. V oddaji bo mogoče prisluhniti tudi izsekom skladb z novega albuma Tea Collorija, Gitara Parlante, ki ga je posnel z Big Bandom RTV Slovenija. Objavljena bo tudi novica o 14. rojstnem dnevu sestrske romske oddaje Amare droma na Radiu Slovenija.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
S čokolado se družina Videtič ukvarja od leta 1992, ko je Rudolf Videtič odkupil staro ljudsko šolo v Olimju in začel s proizvodnjo in prodajo čokoladnih izdelkov. Danes družinsko čokoladnico Syncerus v Olimju in še pet lastnih prodajalnah po Sloveniji vodita sin Urban in njegova soproga Mateja. Vsa ta leta je podjetje s trenutno 8 zaposlenimi ohranilo butični način proizvodnje s poudarkom na ročno izdelanih čokoladnih dobrotah; okrog 300 različnih izdelkov je v njihovi ponudbi. Največ dela imajo prav pred božično-novoletnimi prazniki, ko naredijo tudi do 400 kilogramov izdelkov na dan. Večino jih prodajo v Sloveniji, naročila pa prihajajo tudi iz Hrvaške, Avstrije, Nemčije in celo Japonske. V oddaji pa tudi inovativni Cafelier in trajnostni ekološki hotel na Dunaju.

Ustava naše samostojne države decembra praznuje 30 let. Do zdaj je bilo uveljavljenih enajst njenih dopolnitev, zadnja z 62.a členom. Zgodovinsko pomemben dosežek za vse uporabnike znakovnega jezika tokrat osvetljujemo s kampanjo Tudi to je slovenščina, s katero so bili nagovorjeni Slovenci. Pogovarjali smo se s pobudnikom te dopolnitve, Matjažem Juhartom, ki je osvetlil prihodnja pričakovanja. Z zaslužnim profesorjem Cirilom Ribičičem pa o tem, kako je strokovna skupina spisala 62.a člen, ki ni vzbujal pomislekov in je bil med vsemi dolgotrajnimi postopki v Državnem zboru deležen potrebne dvotretjinske večine poslancev. Glejte nas v soboto, 11. decembra, ob predvidoma 14.30 na Prvem programu Televizije Slovenija.

Satirična komedija na temo izraelsko-palestinskega spora.

Salam, neizkušeni simpatični mlajši Palestinec, po naključju postane scenarist priljubljene palestinske melodrame, ki jo snemajo v Ramali. Salam živi v Izraelu in se vsak dan vozi v službo v Ramalo na Zahodnem bregu, zato mora skozi mejne nadzorne točke, ki jih nadzirajo Izraelci. Žena komandirja stražarnice Asija je velika oboževalka serije, zato se Asi, ženi na ljubo, začne vtikati v scenarij. Če Salam noče imeti težav, mora privoliti v Asijevo početje. Kmalu pa ugotovi, da bi mu Asijeve zamisli lahko prinesle uspeh in napredovanje. Zdi se, da vse poteka, kot je treba, potem pa se stvari nepričakovano zapletejo.

Izvirni naslov: TEL AVIV ON FIRE / Koprodukcijski film, 2018 / Režija: Sameh Zoabi / Scenarij: Dan Kleinman, Sameh Zoabi / Igrajo: Kais Našif, Lubna Azabal, Janiv Biton, Maisa Abd Elhadi, Nadim Savalha, Salim Dau, Jusef Sveid, Amer Hlehel, Laëtitia Eïdo, Ašraf Farah, Ula Tabari

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
V bližini Rožne doline je večstanovanjski objekt z razgibano zunanjostjo in nič kaj sramežljivo notranjostjo. Vsaka stanovanjska enota ima drugačen tloris in ko k temu prištejemo še dvoetažnost, dobimo v stanovanjih celo občutek, kot bi bivali v hiši.
Kadar vstopimo v katero od prenovljenih hiš, se navadno znajdemo sredi novih, svežih, sodobno urejenih prostorov. V Goriških Brdih smo našli hišo, ki je prav zaradi prenove zaživela dobesedno v novih barvah, se vrnila nekaj desetletij nazaj in ponudila povsem novo vsebino.
V starejši hiši je mlad par kupil mansardno stanovanje s čudovito strešno teraso. Dobro odmerjeni prostori, pogled na Ljubljano ter dvovišinska dnevna soba so bili odlično izhodišče za oblikovanje njunega prvega skupnega doma. V rokavu pa sta imela vsaj še dva aduta: arhitektko, prijateljico še iz srednješolskih let ter izostren občutek za estetiko.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Kdor ima dve suknji, naj ju deli s tistim, ki nima nobene, in kdor ima živež, naj stori enako.« Lk 3,11
razmišlja SAŠO MUGERLI

Kuhar Štef pomaga Majči pobirati šparglje. Preseneti ju tatinska vrana, ki ji šparglji dišijo, in pobegli Janijev letalnik, ki zganja hrup na kmetiji. Vid in Žan v bližini iščeta planinsko vrano. Je to mogoče prav vrana, ki nagaja Štefu in Majči?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Po 16 letih se je od vrha nemške politike poslovila prva nemška kanclerka, prva Vzhodna Nemka, 67-letna Angela Merkel. Nemčijo je prevzela v času gospodarskega razcveta. Ob številnih krizah v Evropski uniji in po svetu se je najprej uveljavila kot neformalna odločevalka znotraj Evropske unije, ob porastu populističnih, nedemokratičnih voditeljev v Uniji in po svetu pa še kot neformalna voditeljica zahodne, liberalne demokracije. Nemčija, ki jo zapušča, je družbeno stabilna, a potrebuje reforme. 16 let Angele Merkel v Dnevnikovem izboru s Polono Fijavž.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Na pot skozi 12 vprašanj se bo pogumno podala zdravnica Irena Plahuta iz Rogaške Slatine. Specializantka kirurgije živi na kmetiji in je še danes velika ljubiteljica živali. Rada dela na prostem in ureja okolico. Živi v 200 let stari hiši, zato bo nagrada šla za prenovo hiše. Ne potuje veliko, si pa srčno želi obiskati Kambodžo. Njena super pomoč bo prijateljica Katarina Molan.

Kmalu bo novo leto, še prej pa je tukaj nova oddaja Kaj dogaja? Padal je sneg, padale so obtožbe o fiktivnem oglaševanju in padale so težke besede na zaslišanju šefa Fursa. Miran s šanka je preslišal nekaj govoric o novih različicah virusa, pogovarjali pa smo se tudi s prvim domačim kostanj milijonarjem. Minister Počivalšek rešuje demografske težave, o drugačnem nategovanju pa bo na PUP TV spregovoril predstavnik zaposlenih v božični in novoletni industriji, ki se v tem času srečujejo s številnimi težavami. Naš gost bo mednarodno nagrajeni fotograf in popotnik Matjaž Krivic, na Mali terasi pa bo o težavah najemnikov in uporabnikov novoletnih sejmov zapel Mile Štantič.

Dan po Lucasovem izginotju začne policija Salleja iskati s tiralico. Sumi, da sta oba, Salle in Jenni, vpletena v izginotje njunega pettedenskega sina. Patronažna sestra Maria meni, da je Lucas žrtev usodne nezgode, ki naj bi bila posledica starševskega zanemarjanja. Usmili se 14-letne nosečnice Emme in ji dovoli, da ostane pri njej. Maria zaupa Emmi, kaj se ji je dogajalo v otroštvu. Alice vztrajno išče morebiti prezrte sledi za dojenčkom in očetom. Po njenem nepričakovanem odkritju se preiskava zasuče v drugo smer.


SNÖANGLAR / Snow Angels / Švedska, Danska / 2021
scenarij: Mette Heeno
režija: Anna Zackrisson
v glavnih vlogah: Eva Melander, Maria Rossing, Josefin Asplund, Cecilia Nilsson, Ardalan Esmaili

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Lep, trpek film z odlično odigrano glavno moško vlogo. Preprost, vendar učinkovit film o minljivosti, boju in porazu, popravljanju napak … in delanju novih.

Lee Hayden je ostarela legenda vesternov, ki ima še vedno enkraten glas, primeren za radijske oglase, medtem ko so njegovih zlati časi igralske kariere že zdavnaj minili. Z bivšim sodelavcem dneve preživlja ob gledanju svojih slavnih dosežkov in kajenju trave. Mirno, brez pretresov, dokler ne dobi zdravniškega izvida. Diagnoza: rak, zadnja stopnja. Odloči se, da bo spet navezal stike z odtujeno hčerko in poskusil odigrati še zadnjo vlogo, prav tako se čustveno zaplete s precej mlajšo stand up komičarko, kar mu vlije novih moči in upanja.

Originalni naslov: HERO
Leto produkcije: 2017
Država: ZDA
Žanr: drama
Režija: Brett Haley
Scenarij: Brett Haley, Marc Basch
Igrajo: Sam Elliott, Laura Prepon, Krysten Ritter, Katharine Ross

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Po 16 letih se je od vrha nemške politike poslovila prva nemška kanclerka, prva Vzhodna Nemka, 67-letna Angela Merkel. Nemčijo je prevzela v času gospodarskega razcveta. Ob številnih krizah v Evropski uniji in po svetu se je najprej uveljavila kot neformalna odločevalka znotraj Evropske unije, ob porastu populističnih, nedemokratičnih voditeljev v Uniji in po svetu pa še kot neformalna voditeljica zahodne, liberalne demokracije. Nemčija, ki jo zapušča, je družbeno stabilna, a potrebuje reforme. 16 let Angele Merkel v Dnevnikovem izboru s Polono Fijavž.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov