Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 30. jan. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 30. jan.

Zapadel je sneg in Mandi in Pipi naredita snežaka. Za nos uporabita korenček, za oči pa lešnike. Brž stečeta domov po fotoaparat, a ko se vrneta, korenčka in lešnikov ni več. Vzele so jih gozdne živali, ki lačne prezebajo v snegu. Mandi in Pipi jih obdarita s hrano in ogrejeta.

Ava, Riko in Teo se znajdejo v povečanem svetu. Nevede rešijo kraljično mravljic, za kar so jim mravlje srčno hvaležne in jih povabijo v svoje mravljišče.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Mandija in Pipija opazujejo zelo resni vesoljci. Ne razumejo, zakaj se toliko smejita, zato ju ponoči prežarčijo na svoj planet. Jih bosta prijatelja naučila, kako naj se tudi oni smejijo?

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Zajček Belko izgubi svoj prvi mlečni zobek. Sprva ni vesel, ko pa zve, da ga bo najbrž obiskala zobna vila in mu za zobek prinesla darilo, jo nestrpno pričakuje.

Ezop nekega dne pomaga poškodovanemu oslu. Osel mu pove zgodbo o tem, kako je težko živel kot divji osel in kako je bilo, ko je prišel med udomačene osle. A tam je kmalu ugotovil, da je treba za vsako udobje in hrano trdo delati. Nič ni zastonj. Niti ta zgodba.

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu veliko različnih zvokov.
Babi je utrujena od nakupovanja, zato bi rada malce zadremala, a sta Žan in Boris preveč glasna in jo vedno znova zbudita. Fanta odkrijeta, koliko različnih zvokov je okrog njiju: ptičje petje, zvok piščalke in glasba iz očijevega tovornjaka. A najti morata pomirjujoč zvok, ki bo uspaval babi. Žan stisne Mislija in se domisli, kateri zvok bo babi popeljal v svet sanj.

Ko se Sara zjutraj oblači, opazi, da ima v čevlju luknjo. Z Račkom se odpravita po nove. Prodajalna, kamor hodita sicer, je zaprta, zato zavijeta v sosednjo. Tam imajo kup čudovitih obuval. Sara kmalu najde prekrasne čeveljce, bos pa ne ostane niti Raček. Ko prideta domov, pa Sara ugotovi, da so njeni novi čevlji nekaj posebnega.

Pepa in njena družina na vrtu babi in dedija Pujsa za pito nabirajo jabolka in robide.

Sneg na travniku je globok, in Zajček Rjavček mora ostati pod Starim hrastom. Kmalu odkrije novo zabavo. Ko ga obiščeta prijateljici, Zajček Rjavček komaj verjame, koliko časa je že minilo.

Simon in Lija delata snežaka. Nenadoma od nekod priletijo snežene kepe. Ne moreta ugotoviti, od kod. Nikjer ne opazita nikogar. Z zvijačo jima bo uspelo odkriti krivca. To sta seveda Ferdinand in Matevž. Simon in Lija skujeta načrt za maščevanje. Pokrijeta se z belo rjuho, mamica jima izreže luknje za oči in tako v snegu postaneta nevidna. Prijateljema vrneta milo za drago. Kakšen metež sneženih kep!

Simon povabi na obisk Lijo, da se bosta igrala z novim daljinsko vodenim avtkom. Odločita se, da raje počakata na Gašperjev popoldanski dremež. Simon se boji, da bi Gašper avtek pokvaril. Gašper pa ni prav nič zaspan. Liji in Simonu se končno posveti, kako ga bosta uspavala. Za začetek malce spretnostnega ogrevanja. Odličen domislek! Od utrujenosti vsi trije omahnejo v spanec!

Župan šoli podari gugalnico. Kalimero in sošolci se odločijo, da mu bodo v zahvalo in čast priredili piknik na najlepšem kraju v Sinjem dolu. A ne morejo se zediniti, kateri kraj v Sinjem dolu je najlepši. Kalimero predlaga, naj imajo piknik na vseh krajih hkrati.

Petrček z DoVinčijevim pomanjševalnikom pomanjša prijatelje. Ko ugotovijo, kako naprava deluje, in se spet povečajo, odkrijejo tudi, da je njen žarek oplazil tudi Pavleta in Perota Podganca. Pepe je navdušen! Končno bodo lahko vdrli v muzej in ukradli dragocene zlate knjige.

Ko se iztiri vlak, je najboljše, da je to drveči vlak, ki si ga druščina prijateljev izdela sama.

Odkrivanje fosila dinozavra ni tako zabavno, če postane tekmovalnost med Mici in Janijem pomembnejša od odkritja.

Rožica se druži z vaškima mačkoma! Skavtek in Lesko si po svoje razlagata, kaj je Rožico kar naenkrat pičilo.

Zafrk bi jedel pomfrit. Žal je na ladji zmanjkalo soli. Robotki jo najdejo v starem rudniku. V njem so spomeniki, ki jih hodijo gledat turisti z vsega sveta. Zafrk na vsak način hoče priti do soli, tudi če s tem ogrozi rudnik in ljudi v njem.

Med igro skrivalnic Tamtamu v smrček spleza klop in Tamtam pobesni. Tib je zmeden, ker ne razume, kaj se je prijatelju zgodilo. Tamtam postane nepredvidljiv in si nakoplje jezo vseh vaščanov.

Matko beži pred Štefanom in se zaleti v vrtnega palčka. Ko se spet ove, je prepričan, da ni več slikar Matko, temveč plesalec Marko. Apolon preudarja, kako naj mu vrnejo spomin, a to nehote uspe šele Štefanu. Zdaj bo Matko lahko naredil sliko, ki jo je pri njem naročil Vladek.

Gabrijel dobi hudo alergijo, ko je nehote vpleten v Sebastijanovo in Kameronovo obmetavanje z gobami. Dva sovražna sokrivca morata začeti delovati kot ekipa, če hočeta, da jima prijatelj Gabrijel oprosti. Da bi premagala sovraštvo, skleneta premirje. Se bosta nehala prepirati, preden si Gabrijel opomore?

Rok je naredil zmaja in zelo si želi, da bi ga razstavili v šoli. Ko pa Neža pove, kaj si misli o njem, je Rok tako pobit, da zmaja vrže v smeti. Na pomoč spet priskoči vila Mila. Roku pomaga razumeti, da so vse izjave le osebna mnenja, in da je najpomembneje, kaj si sam misli o svojem izdelku.

Danes bo očka naučil sina starodavne umetnosti zbiranja medu. Zgradil je lesenega jelena, v katerega se bosta skrila in se neopažena pretihotapila do čebeljega panja. Toda Tedi opazi, da je jelen premajhen, da bi se skrila vanj. Še huje – očka se prestraši ježa, zato pade na jelena in ga polomi. Očka se loti naslednje lekcije: plezanja po drevesih, na katerih se skriva med. Očka se kmalu zaplete v vrvi, s katerimi si je pomagal pri plezanju. Kljub temu pograbi med in medveda zbežita. To je naslednja lekcija za Tedija: umetnost pobega. Pobegneta z zmajem, ki ga je naredil očka, toda zmaj kmalu razpade. Očka je nejevoljen, ker medvedi niso dobro opremljeni za krajo medu. Toda Tedi ga razvedri, ko mu pove, da imata vseeno tisto, kar je najbolj pomembno: drug drugega.

Kmet se zaklene iz hiše in ostane pred vrati v pižami. Odloči se, da bo prespal v skednju, a njegovo glasno smrčanje čredo spravlja ob živce.

Snoopy na svoji pasji uti tipka na pisalni stroj. Lotil se je pisanja romana, Lucy pa nikakor ni zadovoljna niti z uvodom. Se pa zato Snoopy toliko bolje odreže, ko ga Charlie Brown vzame s seboj v šolo.

Učitelj Kees praznuje rojstni dan in Marie-Louise ga obdaruje z bonom za polet z balonom. Ne ve pa, da se Kees boji višine. Ne praznuje pa samo učitelj Kees, šola praznuje okroglih petdeset let obstoja, zato se ravnateljica odloči, da bo priredila slavnostni ples.

Mister Twister II./ Nizozemska / 2020

v glavnih vlogah: Sanne Wallis de Vries, Leendert de Ridder

»Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od teh je ljubezen.« 1Kor 13,13
razmišlja VLADIMIRA MESARIČ JAZBINŠEK

V januarju je Svetemu pismu posvečena nedelja Božje besede. Za vodilo ima misel »od branja do oznanjevanja, od bralca do oznanjevalca«.

V januarju je Svetemu pismu posvečena nedelja Božje besede. Za vodilo ima misel »od branja do oznanjevanja, od bralca do oznanjevalca«. Da je beseda v Svetem pismu živa in v življenju učinkovita, spoznavajo udeleženci v bibličnih šolah in skupinah. Božjo besedo zato tudi vsak dan premišljujejo in si jo vzamejo za vodilo dneva. Sveto pismo je zbirka največkrat prevedenih in najbolj branih knjig na svetu. Govori o izkustvu življenja izraelskega ljudstva. V njej najdemo modrost življenja, opisuje tudi življenje družine in ravnanje mladega človeka.
Prvi, ki je prevedel Sveto pismo v latinski jezik je bil veliki cerkveni učitelj, doma iz naših krajev, sv. Hieronim. Več kot 1600 let po njegovi smrti pa smo dobili njegova pisma v slovenskem jeziku, ki nam odkrivajo gorečega biblicista in asketskega apologeta.
Božični čas pa se po slovenskem običaju končuje na praznik Gospodovega darovanja, svečnico. Poslovili se bomo od jaslic, ki so v zimskih dneh prinašale toplino in svetlobo v naše domove in svetišča. Svoje zgodbe življenja so vanj zapisovali rezbarji, med katerimi je Marijan Vodnik. K ogledu gibljivih jaslic pa nas je povabila družina Sluga.

Predstavljamo mladega prevzemnika kmetije z Goričkega, Metoda Gutmana. Obiskali smo Biotehniško šolo Rakičan, ki je osrednja kmetijska izobraževalna ustanova v Pomurju. V studiu gostimo prodekanjo Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru, dr. Karmen Pažek. Na terenu smo preverjali, katere so prednosti mikro zelenjave. Opozarjamo, da je od 1.1.2022 zahtevke za vračilo trošarine, mogoče oddajati le še elektronsko.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ema freš je tekmovanje glasbenih novincev, ki so do zdaj izdali največ tri skladbe in niso starejši od trideset let. Po štirih tednih spletnega izbora EMA freš imamo 14 finalistov, ki se bodo zdaj predstavili še na televiziji. Nastopajoči v vrstnem redu: Mia Vučković, De Liri, Jon Vitezič, INA, Marijan & Špela, Stela Sofia, Leya Leanne, Nika S., Katja Kos, Jaka Hliš, Anja Vodošek, Emma, LPS in LUMA. Izvajalci se s skladbami potegujejo za štiri mesta na izboru EMA 2022. Tja se bosta uvrstili dve najboljši skladbi po telefonskem glasovanju, še dve pa bo izbrala strokovna žirija. Voditelji izbora EMA freš so Melani Mekicar, Eva Boto in Arne.

Naša junaka Bit in Anže v tokratni oddaji pot začenjata v prestolnici "nove" celine. Tam pa ju bolj kot Bela hiša in ostalo kolesje ameriške birokracije navduši nadvse napredna trgovina.
Pot nadaljujeta skozi Vzhodno Virginijo, kjer se jima izpolni ena izmed otroških želja, poleg tega pa si pripravita pravo slovensko kavo - z mogočnim razgledom. Da ju Američani sprejmejo za čisto svoja, si spotoma kupita še pravo pravcato orožje.

Novi del komične filmske serije o prismojeni danski družini.

Prismojena danska družina se odpravi na počitnice, a namesto da bi se člani družine tam sprostili, morajo presenetljivo veliko delati. Počitniški paket, ki ga je svoji družini privoščil oče, vključuje bivanje v starodavni vikinški čumnati, kjer morajo turisti živeti kot vikingi. To pomeni, da morajo preživeti počitnice brez vodovoda in elektrike, kanalizacije in interneta.

Izvirni naslov: FAR TIL FIRE & VIKINGERNE
Danski film, 2020
Režija: Martin Miehe-Renard
Scenarij: Gitte Løkkegaard, Martin Miehe-Renard
Igrajo: Martin Brygmann, Thomas Bo Larsen, Elton Rokahaim Møller

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izbor popularnih skladb iz oddaje V petek zvečer

Družina ureja svojo ozimnico. Jagodka se slabo počuti in starša ji naklonita veliko pozornosti. Njena brata in sestra bi raje lenarili, kot pa da nabirajo in razvrščajo hrano. Drug za drugim se pretvarjajo, da so tudi oni zboleli. A ne uspe jim pretentati Edmunda in Margarete. Starša se domislita, kako bosta ozdravila namišljene bolnike.

Pepa in njena družina se sprehajajo po gozdni poti. Pepa in Jure odkrijeta stopinje ptic in mravelj. Potem pa nenadoma ne vedo več, kje je njihov avto.

Rodos je med najbolj obiskanimi grškimi otoki, a vendarle ponuja še veliko neodkritega in pozabljenega. V prestolnici se bomo sprehodili po nekdanjem viteškem domovanju, se prebili čez del namakalnega sistema, ki so ga na otoku postavili nekdanji okupatorji, Italijani, in spoznali že zadnje predstavnike rodoških konjev, eno najmanjših konjskih pasem sveta, ki ji grozi izumrtje.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Po slabem razpletu kriminalistične akcije v Leninovem parku se Taras odloči za novo poklicno pot, zasebnega detektiva. Najprej ga najame premožna ljubljanska hči Klara Zupet.
Ta želi, da Taras zasleduje novo ženo njenega bogatega očeta, vplivnega podjetnika Zupeta, saj je prepričana, da je z njim samo zaradi koristoljubja. Čeprav Tarasu primer ni po godu, ga zaradi finančne stiske sprejme. Na prvi pogled neškodljiva naloga postane usodna za Tarasa, saj se zasledovanje zaključi s tremi trupli. Tako se njegove poti kmalu prekrižajo s potmi njegove nekdanje kriminalistične ekipe. Taras postane glavni osumljenec, povzpetni in introvertirani Ahlin pa prevzame vlogo glavnega kriminalista.

Roman Žveglič je na čelu Kmetijsko-gozdarske zbornice dobro leto, na volitvah je nepričakovano premagal močnega protikandidata, Marjana Podobnika. Vse življenje se ukvarja s kmetijstvom. Je lastnik 25 hektarjev velike kmetije, ki jo obdeluje sam, občasno mu pomagajo sorodniki. Med kmetijskimi pridelovalci velja za vztrajnega borca za boljši položaj kmetov, in to ne glede na funkcijo, ki jo opravlja. V preteklosti je vodil Sindikat kmetov, bil pa je tudi poslanec v Državnem zboru. Koronavirusna kriza je prizadela tudi kmete, Zbornici prinesla nove izzive in obenem še bolj razgalila stare težave – nizke odkupne cene, pomanjkanje preskrbovalnih verig in nepovezanost kmetov, kar poslabšuje njihov položaj v odnosu do predelovalcev in trgovcev. Kateri so razlogi za tako stanje in kako se namerava Zbornica pod njegovim vodstvom spopasti s temi problemi? Roman Žveglič odgovarja tako, kot so tisti, ki ga poznajo, navajeni: neposredno in odkrito.

Voditeljica: Lidija Hren

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Novinarka in aktivistka Masi Alinedžad je glas milijonov iranskih žensk, ki se na družbenih omrežjih upirajo prisilni nošnji hidžaba. Je na čelu gibanja, ki v sodobnem Iranu velja za hudo državljansko nepokorščino. Iz izgnanstva v ZDA Masi spodbuja proteste v domovini, iranske oblasti, ki stopnjujejo nasilje v državi, pa jo skušajo omajati z grožnjami njenim družinskim članom …

BE MY VOICE / Irska, Norveška, Velika Britanija, ZDA, Švedska / 2021 / Režija: Nahid Persson

Simfoniki RTV Slovenija pod taktirko En Shaa izvajajo bleščečo Ravelovo skladbo La Valse.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov