Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 27. jun. 2022

TV Slovenija 1 • Pon, 27. jun.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo bo Monika Tavčar postavila V Središče, vam še pred osmo svetujemo glede različnih tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, za vse ljubitelje rastlin pa je poskrbljeno v rubriki Na pomoč, vrtnar. Da bi vsakdanje življenje okoli nas še bolje razumeli, se v (Ne)znanem lotevamo raziskovanja preprostih, a pomembnih mitov in resnic. Ob koncu oddaje vam ponudimo še idejo za vaš dom in vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Pepa in Jure se igrata z mehurčki. Ko jima zmanjka milnice, oči pujs zmeša novo in jima pokaže, kako se s starim teniškim loparjem dela velikanske mehurčke.

Na planet Žvenk se pripodi strašen vihar in z dreves glasbe odpihne note z Minino čudovito novo melodijo. Nihče jih ne more najti.

Pepa in njeni prijatelji imajo igralno urico. Gospa Gazela jim predstavi novo učenko, slončico Sonjo. Sonja zna dobro zlagati kocke in s svojim rilcem glasno trobi.

Žoga je lahko navdih za igro, lahko pa je odlična ideja za jed. Recimo pečeno, polnjeno bučo. Bučo lahko napolnimo z marsičim. Iznajdljivi gostitelj, kuhar, pesnik, pripovedovalec in še marsikaj drugega, Prunelius Cmok, bo zakuhal svoji buči neverjetno zdravo jed. Polnitev z ajdo, zeleno, papriko, suhimi paradižniki in buča je do vrha polna samih dobrih sestavin. Le še v pečico z njo, potem pa hop nad okusno in pečeno. Njami.

Dana si v knjižnici sposodi knjigo o troodonu. Ko ji knjižničar Trek podari še svoj dinozavrski vodnik, se urno loti reševanja poskusa številka 501 o tem, kako so troodoni varovali svoje nebogljene mladiče. Ugotovi, da so imeli ti dinozavri veliko skupnega tako s pticami kot s plazilci.

Elias je najstnik, obseden z akcijskim junakom Buckom in računalniškimi igrami. Z mamo in sestrama se preseli v novo okolje in mama si srčno želi, da bi si našel prijatelje in ne bi toliko časa preživel pred računalnikom. Noč pred prvim šolskim dnem udar strele poškoduje igralno konzolo. Sredi noči celo družino zbudi krik njegove najstarejše sestre, ki trdi, da je v njeni sobi stal moški v vesoljski obleki.

Vse je dar, je naslov spominov, kardinala Franca Rodeta. Vse je dar, lahko rečemo ob zaključku šolskega in pastoralnega leta.

Vse je dar, lahko rečemo, ko se pred počitnicami ozremo na zaključujoče se šolsko, pastoralno in osebno leto. Vse je dar, je tudi naslovil svoje biografske spomine, kardinal dr. Franc Rode. Obsežen testament o resničnosti, ki je zaznamovalo njegovo 87-let bogato življenje, prepleteno z mnogimi srečanji v Argentini, Franciji, Sloveniji in Italiji, v katerem ni manjkalo preizkušenj.
V Rimu je od 22. do 26. junija potekalo 10. svetovno srečanje družin, spremljevalni dogodki pa so bili tudi pri nas. Bolniki, invalidi in ostareli, pa so se že tradicionalno srečali na Brezjah.
Poslovili pa smo se od klasičnega filologa svetovnega ugleda dr. Kajetana Gantarja, ki bo s svojim bogatim opusom prevodov več tisočletij starih besedil, ostal blizu tudi prihodnjim generacijam.
Prostovoljci mlade Karitas pa se že pripravljajo na počitnice biserov. Med njimi je prejemnica državnega priznanja za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, Veronika Žižek iz Brezovice pri Ljubljani.

Vsak delovnik poskrbimo, da ne boste ostali brez idej, kako po službi ali po zadnjem video sestanku od doma, pripraviti hitro in okusno kosilo ali večerjo. Lotili se bomo preprostih, vendar inovativnih sezonskih jedi s sestavinami, ki jih ne bo težko poiskati, niti izgovoriti!
Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel karkoli drugega kot ustvarjal v kuhinji in na krožniku povezoval nove okuse.
V imenu oddaje je zapisana beseda »chef«. S chefovsko kuharijo je povezanih obilo predsodkov, vendar upam, da smo v dosedanjih oddajah dokazali, da znamo chefi nasititi družino, reciklirati ostanke hrane in tudi do roba napolniti krožnike! Ampak za konec si bomo privoščili tunin tatar z avokadovo kremo, pika na i pa bo morska žaba v vinski omaki. Ker danes kuhamo po chefovsko!

Anja odkrije evropski razpis, ki obljublja veliko denarja za male občine. Le mesni prehrani, alkoholu in tobaku se morajo odpovedati. Za pridobivanje evropskih sredstev navduši še Mileta, ki mu obljubi, da jo bo na ta način morda pridobil kot punco. Najtežjo oviro mora Mile premagati že na samem začetku, saj naj bi domačo čevapčinico spremenil v bio - eko - vegi restavracijo. Projekt v odsotnosti Bora za nekaj dni celo zares zaživi in Mile že skoraj zleze med Anjine rjuhe. Ob vrnitvi gospodarja pa bi bilo srečne zgodbice kaj hitro konec, če se ne bi vanjo vmešal očarljiv državni uradnik. Ta županjo in z njo Borota prepriča, da lahko evropski projekt lokalu in občini resnično prinese ogromne vsote denarja. Ko začne iz Jeklenic nastajati prava bio – eko - vegi oaza, odide Mile z nadebudnim sekretarjem na zadnja usklajevanja v Bruselj…

V tokratnem intervjuju Jože Možina gosti direktorja Muzeja za novejšo zgodovino in predsednika vladne komisije za prikrita grobišča Dr. Jožeta Dežmana, ki bo javnosti prvič predstavil šokantno odkritje dveh sedaj odprtih povojnih morišč. Prvo je v Mostecu pri Dobovi, kjer so raziskovalci do sedaj odkrili 529 žrtev, tudi številne posmrtne ostanke žensk. Gledalci bodo lahko videli odkopan protitankovski jarek z nametanimi okostji nesrečnih žrtev, ki jim sploh ni bilo sojeno. Očitno gre za mlade ljudi iz Velenja in Slovenj Gradca, ki jih je na morišča s Teharij spremljal partizan Cizelj, sedaj že pokojni pričevalec, verjetno zadnja priča povojnih pomorov komunističnih oblasti. Del njegove izjave bo predstavljen tudi v intervjuju.
Naslednje tragično poglavje odkrivanja naše zamolčane zgodovine pa je pravkar začet izkop posmrtnih ostankov v jami pod Macesnovo gorico v kočevskih gozdovih, ki je najverjetneje največje posamično morišče Slovencev. Številni, ki so bili v to ogromno jamo vrženi, so še živeli, nekaj deset se jih je umaknilo v stranske jame in tam hiralo do smrti. Le peščici je uspel pobeg na svobodo. Brez dvoma nova osvetlitev ene najbolj tragičnih točk slovenske zgodovine.
Dr. Dežman opozarja na pravico do groba, ki je temeljna človekova pravica za vse. Tudi za skupino Romov, ki so jih partizani 17. maja 1942 pomorili v Iški, sedanji ljubljanski župan Janković pa preprečuje njihov pokop na ljubljanskih Žalah. Prav ta datum je prejšnja vlada razglasila za dan spomina na vse žrtve komunističnega totalitarizma. V izjemno dinamičnem pogovoru, ki ga vodi dr. Jože Možina, gost naniza vrsto novih podatkov. Dr. Dežman v pogovoru predstavi tudi postavitev skoraj pozabljenih socialističnih kipov iz protokolarnih objektov v odprt depo, ki ga imajo v Parku vojaške zgodovine v Pivki.
Voditelj gosta ob koncu vpraša tudi, kaj je njegov nasvet tistim, ki se ne morejo otresti mitološke predstave o medvojni in povojni zgodovini in bodo imeli s sprejemanjem resnice težave tudi ob tokratnem intervjuju. Možina je namreč intervju na podobno temo z dr. Dežmanom opravil pred štirimi leti, nato pa so protestirali Socialni demokrati in Zveza borcev s trditvami, da je vse laž, tako voditelj kot gost pa sta prejela tudi številne grožnje. Kasneje se je izkazalo, da so bile navedbe v intervjuju točne in nič ni bilo ovrženo. Dežman pozove k prijateljstvu, spoštovanju in sočutju in zaključi, da je resnica edina pot za normalne medčloveške odnose.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Debelost povzroča bolezni srca in ožilja, sladkorno bolezen, mišično-skeletne težave, nekatera rakava obolenja, neplodnost, lahko je vzrok za prezgodnjo smrt. Presežne vrednosti sladkorja, ki ga precej zaužijemo s predelano hrano, v telesu povzročajo neravnovesje, tudi hormonalno. Dobički, ki jih kujejo velike korporacije z uspešno prodajo predelane sladke in slane hrane, pa so gorivo za svetovno pandemijo debelosti. Precej težje je namreč tako učinkovito promovirati polnovredno, nepredelano hrano. Žal je predelana hrana navadno precej cenejša in dostopnejša potrošnikom z nizkimi prihodki. Dokumentarna oddaja predstavi tudi, kako se s pandemijo debelosti spopadajo na politični, znanstveni, gospodarski in socialni ravni v ZDA, Mehiki, Čilu in Nemčiji.

GLOBESITY / GLOBESITÉ / Francija / 2020 / režija: Sylvie Gilman, Thierry de Lestrade

Sava Kaluža in Jolanda Gruden sta bili prvi slovenski in jugoslovanski pomorščakinji, ki sta bili izšolani in vkrcani na trgovske ladje. To predstavlja začetek vstopa Slovenk in Jugoslovank v tradicionalni moški poklic. V oddaji S-prehodi sta nas obiskali Alida Mažer, hčerka Jolande Gruden in avtorica knjige dr.Nadja Terčon.

Slovensko televizijsko stalnico „Dober dan, Koroška“ lahko vidite vsak ponedeljek na TV Slovenija in TV Maribor. Vabljeni k ogledu.

Lola je izvrstna gimnastičarka, ki nas bo navdahnila za stojo na glavi in nam pokazala praktične vaje za moč. Zakaj pa je Lovro v studio prinesel zalivalki? Prepričan je, da bomo vrtnarili. Vrtnarili? Ojoj, obeta se vesela kriškraš zmešnjava.

Gaki in Bor sta namestila poseben podstavek. In kdo bo stal na njem? Kdo se bo spremenil v kiparsko umetnino? Čeprav stati pri miru ni ravno lahko. Bolje bi bilo ustvariti kakšno novo mojstrovino. Iz gline, na primer. Še dobro, da Gaki pozna odličnega kiparja. Kako pa zveni nova Zofkina pesem? G kot glejte nas!

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poletne oddaje Podjetno naprej predstavljajo zgodbe o okolju prijaznih rešitvah, inovativnih idejah ali pa kreativnih mladih, ki se pogumno podajajo na samostojno podjetniško pot na različnih področjih. Obiskali smo številna zagonska podjetja tako v Sloveniji kot tudi drugih evropskih državah, bili smo denimo v Estoniji, Grčiji, Albaniji in na Finskem. V okviru projekta INFO4EU smo tako v sezoni 2021/2022 pripravili 60 prispevkov in 30 zgodb o uspehu.

Štef in Majči prodajata zelenjavne zabojčke, a morata kupce najprej prepričati, da je tudi zelenjava nenavadnih oblik prav tako dobrega okusa kot vsa druga.

Vsak delovnik poskrbimo, da ne boste ostali brez idej, kako po službi ali po zadnjem video sestanku od doma, pripraviti hitro in okusno kosilo ali večerjo. Lotili se bomo preprostih, vendar inovativnih sezonskih jedi s sestavinami, ki jih ne bo težko poiskati, niti izgovoriti!
Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel karkoli drugega kot ustvarjal v kuhinji in na krožniku povezoval nove okuse.
V preteklih oddajah smo kuhali reciklirano, pa azijsko, »tiktokarsko«, praznično, tudi chefovsko. No, čisto za konec pa si privoščimo piknik na prostem in slastna rebra po skrivnem taščinem receptu! Naučim vas pripraviti zelenjavno predjed baba ghanoush in osvežilno tzaziki omako. Želim vam obilo kuharskih užitkov, sproščenih kosil, recikliranih večerij in poeti veliko piknikov! Ne mečite ničesar stran, kuhajte z veseljem, včasih po chefovsko, toda zmeraj po domače!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Sarajevska policija je kaznovala vrhunskega slovenskega igralca Marka Mandića, ker predstava Skupaj, ki jo je ustvaril skupaj s plesalko Lejo Jurišić, vključuje elemente golote. Performans sta na povabilo mednarodnega umetniškega festivala Zvrk izvedla pred Narodnim gledališčem v Sarajevu. Objavili bomo tudi prispevek o pisateljici Ani Marwan, ki je na 46. dnevih literature v nemškem jeziku v Celovcu prejela nagrado Ingeborg Bachmann. V Tehniškem muzeju Bistra smo si ogledali razstavo o arhitektu Ivanu Jagru, v Kranju pa obiskali mednarodni festival sodobnega kolaža. KAOS.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedostopni zdravniki. Zmeda, blokada in škoda. Kdo lahko kupi orožje? Spomini Nejca Zaplotnika.

Podatkovno-preiskovalna skupina TVS pripravlja dva oddaji – dva dosjeja o bančni luknji. Po predvajanju drugega dosjeja bo takoj sledil še pogovor v studiu.
Po dobrih štirih letih od že druge sanacije bank – ostaja ob več kot pet milijardni bančni luknji veliko vprašanj: kdo jo je povzročil, zakaj, s katerimi posli in potezami, koliko je na to vplival zakonodajni sistem in koliko prepletenost politike z vodstvi bank, kdo je kasneje odločal o velikih popustih pri prenosih terjatev na slabo banko, ali je nekdanja bančna elita še danes zaščitena in kaj se dogaja s sodnimi postopki?
Na ta vprašanja smo poskušali najti odgovore, konkretne primere kreditiranja milijonskih poslov, ki so jih na koncu plačali davkoplačevalci, raziskali smo načine odločanja v bankah, šli po sledi kaznivih dejanj.
Prva oddaja o bančni luknji temelji na primerih dve zasebnih, likvidiranih bank – Probanke in Factor banke, druga pa na primerih NLB in NKBM.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

London, 2016. Massimo Ruggero je zdaj izvršni direktor, Wu Zhi pa je novi vodja trgovanja. Skupaj sta za kitajske delničarje investicijske družbe NYL pridelala visok dobiček. Vendar napačni rezultati anket glede referenduma o brexitu napovedujejo obrat in velike izgube. To izkoristi Dominic Morgan, ki se vrne, in prosi Massima, da se mu pridruži v tekmi za prevlado nad globalnimi podatki. Massimovo ekipo čaka težka preizkušnja in odločiti se bo moral, na kateri strani je, saj končni obračun ni več daleč.

1. del:
Massimo Ruggero je z Wu Zhijem kitajskim delničarjem v banki NYL priskrbel velikanski dobiček. Vendar napačna presoja o izidu britanskega referenduma o izstopu iz Unije lahko povzroči pravo katastrofo. Dominic Morgan to izkoristi. Massima povabi, da se mu pridruži v novi mednarodni vojni med zahodom in Kitajsko – tokrat za nadzor nad svetovnimi podatki.

DEVILS (II.) / Italija, ZDA / 2022
Scenarij: Frank Spotnitz, James Dormer, Caroline Henry, Naomi Gibney
Režija: Nick Hurran, Jan Maria Michelini
V glavnih vlogah: Alessandro Borghi, Patrick Dempsey, Li Jun Li, Pia Mechler, Joel de la Fuente, Tom Mckay, Ana Sofia Martins, Marina Maximilian, Ken Stott, Lars Mikkelsen

V organizaciji Slovenskega narodnega gledališča Maribor in Festivala Maribor je zazvenel koncert pod vodstvom gostujočega avstrijskega dirigenta Wolfganga Harrerja. Simfonični orkester SNG-ja Maribor je kljub oteženim razmeram med epidemijo koronavirusa predstavil uspešen koncert z izvedbo 1. Simfonije L. van Beethovna.

Simfonični orkester RTV Slovenija je pod vodstvom dirigenta in diplomiranega pianista Simona Krečiča pripravil koncert klavirske glasbe. Poimenovali so ga Noč klavirjev, saj se je v enem večeru na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma na petih klavirskih koncertih predstavilo pet mladih pianistov. V tokratni oddaji boste spremljali klavirski koncert Aleksandra Skrjabina v izvedbi pianistke Ane Šinkovec (1983), ki je že pri dvajsetih letih zaključila študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se odločila za nadaljevanje glasbene poti v tujini. Izobraževanje je nadaljevala na podiplomskih študijih v Bruslju, Bergamu in Parizu. Posebno pozornost v svojem glasbenem izboru je nekaj časa posvečala delom skladateljev Chopina in Rahmaninova, pozneje je specialistično raziskovanje širila in se med drugimi lotila tudi del Skrjabina.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Sarajevska policija je kaznovala vrhunskega slovenskega igralca Marka Mandića, ker predstava Skupaj, ki jo je ustvaril skupaj s plesalko Lejo Jurišić, vključuje elemente golote. Performans sta na povabilo mednarodnega umetniškega festivala Zvrk izvedla pred Narodnim gledališčem v Sarajevu. Objavili bomo tudi prispevek o pisateljici Ani Marwan, ki je na 46. dnevih literature v nemškem jeziku v Celovcu prejela nagrado Ingeborg Bachmann. V Tehniškem muzeju Bistra smo si ogledali razstavo o arhitektu Ivanu Jagru, v Kranju pa obiskali mednarodni festival sodobnega kolaža. KAOS.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov