Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 5. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 5. feb.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Rija bo nastopila v baletni predstavi, zato potrebuje nekaj veličastnega, da se bo okrasila. Tilka Riji posodi svojo posebno svetlečo zapestnico. Rija se počuti kot prava princeska. A med pripravami na nastop, Rija ugotovi, da je izgubila zapestnico. Ali je dovolj pogumna, da bo Tilki to priznala? Le kam je izginila njena zapestnica?

Na planet Žvenk se pripodi strašen vihar in z dreves glasbe odpihne note z Minino čudovito novo melodijo. Nihče jih ne more najti.

Hobotnica se vrača z nočnega lova. Vhod v njen dom je močen morski tok zapolnil z algami in peskom. Hobotnica ga začne čistiti, potem se ugnezdi vanj. Vhod zapre s kamnom, ki ga najde v bližini in zaspi. Mala hobotnica, ki je od daleč sledila veliki, naredi enako. Lahko noč, hobotnici!

Zunaj dežuje. Sara in Raček sta doma in jesta bombone, zavite v barvaste papirčke. Ko posije sonce, zagledata mavrico. Vsa soba se zdi barvasta. Ko izgine mavrica, pa barv ni več. Sara in Raček skleneta, da bosta okno prekrila z barvastimi rečmi. Toda soba kljub temu ne postane barvasta. Ko posveti sonce, pa se vse spremeni.

Taščiček Niko že več tednov pridno vadi svojo pomladno pesem in končno je pripravljen, da nastopi pred prijatelji. Toda nihče nima časa, da bi mu prisluhnil. Miška Betka pazi na svoje mladičke, svinji Mici in Polonca drnjohata, voluharja Jošt in Pika pa zganjata tak hrup, da povsem preglasita Nikovo petje. Pa taščiček ve, da lahko zapoje tudi sebi?

Kalimero in prijatelji nastopajo v zadnjem prizoru predstave, ki jo je pripravil Luka Klobučar. Zaradi zapletov v delavnici zamudijo začetek predstave. V gledališču je zbran ves Sinji dol, vhodna vrata pa so zaklenjena. Prijatelji ugotovijo, da so jih zaklenili Podganci ...

Pozdravljena, gorila! Največja opica si. Imaš širok prsni koš in mišičaste tace. Kljub velikosti si zelo mirna žival. Glavni samec ima hrbet preraščen s sivo dlako, takoj ga opazimo! Je očka vseh mladičkov v družinski skupini.

V savani piha. Dimitri med igro zagleda nenavadno pisano drevo. Drevo samo ni pisano – pisane so plastične vrečke, s katerimi je ovešeno. Dimitri se nenadoma znajde ujet v umetnem listju.

Mici igro križcev in krožcev prenese v velikost živih igralcev, a žal tako zastavljen izziv pritegne tudi nepričakovane težave.

Štirje superjunaki na svoji super drzni misiji rešujejo pingvina Tonija.

Konrad Kasiji pripoveduje o zabavi za njegov rojstni dan. Kasija se odloči, da bo jutri njen rojstni dan. Želi, da ji Konrad pripravi praznovanje z darili, igrami, klovnom in torto. Ker sta daleč stran od civilizacije, se mora Konrad domisliti, kako bi jih pripravil zabavo, ki si jo želi. Njegov trud je poplačan s smehom!

Pok ugotovi, da je prebral že vse knjige na svojih policah. Pak mu predlaga, da spet vzame v roke prvo knjigo, ki jo je prebral v otroštvu. To ju tudi tokrat popelje na zanimivo dogodivščino.

Luka in Lučka sta na plaži. Trudita se, da bi zmagala na tekmovanju v gradnji peščenih gradov. Zamišljata si, da sta v srednjeveškem gradu. Sovražnik se bliža in ga hoče oblegati. Bo Luki in Lučki uspelo pobegniti?

Bor igra namizni tenis. Igra je zelo naporna, če igraš proti sebi, in tudi žogice vse prevečkrat končajo v grmovju. Toda ko se Bor jezi, da je njegova košarica z žogicami prazna, Vida na drugi strani grmovja čaka presenečenje. Prelepo belo jajce, za katero je treba poskrbeti. Zvit in Zaja se hitro napotita iskat ptičkove starše. Ptic sicer ne najdeta, več sreče pa ima Bor, saj najde soigralca – Vida.

Motorčki delajo v motopralnici. Po pomoti v vodo nalijejo preveč voska in motorjem, ki so jih oprali, povzročijo nemalo preglavic.

Mami Pujsa podari babi in dediju Pujsu svoj stari računalnik za delo in igro.

Štef in Samo Som lovita ribe sredi morja, a naletita na veliko mečarico. Kako naj nalovita kaj sardin za večerjo, ko jima nagajiva mečarica vse pojé?

Kmet se pripravlja na zmenek! Rad bi bil čeden, zato mora obrisati prah s svojega lasnega vložka. Jon se lasulji ne more upreti, a medtem ko jo kaže čredi, jo tudi izgubi.

Muminočka je vzhičen, saj bodo v novem gledališču uprizorili predstavo o njegovih mladostnih pustolovščinah. Mumintrol se skuša spopasti z vlogo Muminočka, a je naloga zanj pretežko breme, vlogi ni dorasel in iz repa mu začnejo izpadati dlačice. Muminmamino zdravilo izzove presenetljive stranske učinke.

Ko sneži, se mulčki navdušeno odpravijo ven. Zabavajo se z lovljenjem snežink, jih štejejo, se kepajo, gradijo trdnjave in postavljajo snežake. Lucy je prepričana, da še nihče ni postavil take mojstrovine kot ona.

Val se odloči, da bo družini skuhal večerjo. Loti se peke pic. Ne ve pa čisto dobro, kako se to naredi.

Zoki in prijatelji redno spremljajo svojega vzornika Džokija, ki objavlja posnetke na Youtubu, zato se odločijo, da bodo kaj takega poskusili tudi sami. Ker si Zoki želi čez noč zasloveti, mora posneti nekaj izvirnega, da si bo zagotovil čim več ogledov ter pridobil oboževalce. In tako se domisli, da bo šel v klet, kjer živi kletna pošast …

Prenos nedeljskega bogoslužja iz cerkve Marije Pomočnice v župniji Rakovniku v Ljubljani.

»Dobro je možu, ki je milostljiv in posoja, ki svoje reči ureja pravično.« (Ps 112,5)
razmišlja MARKO KOŠNIK

Akademski solopevki in učiteljici vokalne tehnike v Zavodu svetega Stanislava uspe navdušiti dijake za vrhunske glasbene stvaritve.

Pred nami so informativni dnevi. Kaj pri nas mlade najbolj pritegne, kaj si želijo? Kako akademski solopevki in učiteljici vokalne tehnike v Zavodu svetega Stanislava uspe navdušiti dijake za vrhunske glasbene stvaritve? To potrjujejo številne nagrade. Nazadnje smo Dekliški zbor občudovali v Božični nostalgiji o sveti Hildegardi iz Bingna.
Tradicionalni božični čas smo sklenili s praznikom Gospodovega darovanja, svečnico. To je tudi dan Bogu posvečenega življenja; o njem nam bodo pripovedovale karmeličanke iz Mirne Peči. Vstopile so v jubilejno leto, posvečeno njihovi vzornici, Mali Tereziji iz Lisieuxja.
Ob včerajšnjem mednarodnem dnevu bratstva nas Srečko Rože z vojaškimi eksponati poziva: »Nikoli več vojne!«

Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Oddaji Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Poročamo z vseh koncev Primorske, odpravimo se tudi na Notranjsko in v zamejstvo. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in ki jim ni vseeno za našo kulturno krajino.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Izbor narodno-zabavnih skladb iz oddaje V petek zvečer

Napeta in ganljiva športna drama o osebni borbi odpisanega boksarja.

Steve Landry je odpisan boksar na koncu svoje kariere, za seboj ima številne izgubljene bitke. Ko njegova hči izrazi željo po klavirju, da bi lahko nadaljevala glasbeno izobraževanje, Steve sprejme ponudbo, da postane sparing partner obetavnega mladega boksarja. Po eni strani to pomeni zaslužek, ki ga Steve potrebuje, po drugi strani pa poskuša s tem podvigom dokazati, da je zmožen več, kot kaže serija izgub v njegovi karieri. Stevova žena izrazito nasprotuje moževi odločitvi, saj se zaveda nevarnosti sparinga. To namreč presega Stevove telesne zmogljivosti in predstavlja veliko tveganje za poškodbe.

Izvirni naslov: SPARRING / Francoski film, 2017 / Režija: Samuel Jouy / Igrajo: Matthieu Kassowitz, Olivia Merilahti, Billie Blain, Souleymane M'Baye

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Jon sanja o vznemirljivem življenju. Ko Špelca najde nekaj, kar mu željo lahko izpolni, ne more verjeti sreči, ki se mu je nasmehnila. Edina ovira, ki mu stoji na poti, je njegova čreda.

Bernarda in Jože gostita legendarnega pevca Ota Pestnerja, ki letos praznuje 55-lenico glasbenega ustvarjanja, in ki v oddaji predstavlja svojo novo pesem To je življenje. V goste prihaja tudi Jelena Aščič, voditeljica in urednica oddaje Tednik, ki je letos praznoval 40 let predvajanja. V zabavnih igra se tokrat med seboj pomerita voditeljica oddaje Zimski pozdrav, ki se kmalu vrača na male ekrane, Darja Gajšek in njem mož, nogometaš Alen Janković. Na glasbenem odru se z novo pesmijo Najlepša si, ko zaspiš predstavlja še Dejan Dogaja.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V gozdu blizu Maribora lovec odkrije truplo, ki je tam ležalo že nekaj tednov. Inšpektor Vrenko se sprašuje, kdo od čudaških bližnjih bi lahko imel motiv za uboj znanega vinarja iz Svečine.

Med sprehodom v gozdu lovec naleti na razpadlo truplo. Izkaže se, da gre za sina znanega svečinskega vinarja, čigar izginotja pa ni prijavil nihče. Glede na dejstvo, da je umorjeni pred kratkim prevzel družinsko podjetje, se inšpektorju Vrenku odpre cela vrsta osumljencev, od žrtvinih bližnjih sorodnikov do sodelavcev, ki pa imajo vsi skupno lastnost – nenavadne obsedenosti.

Tokrat v oddaji Intervju: težave slovenskih tiskanih medijev, prihodnost RTV, evropski akt o medijski svobodi, globalne platforme, navidezna resničnost in novinarstvo – težke, a ključne, ne le medijske, ampak družbene teme. Gost oddaje bo predstojnik oddelka za komunikologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in član posebne strokovne skupine Sveta Evrope za medijsko odpornost, profesor dr. Marko Milosavljevič. Intervju je pripravila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Vrtoglavi vzpon in padec slovenskega informacijsko-tehnološkega giganta, ki se na vrhuncu hladne vojne znajde v zakulisju političnih spletk in bitk tajnih služb.

Janez Škrubej s skupino sošolcev elektrotehnikov ustanovi podjetje. Ustanovi ga v kleti, piše se leto 1976. Podjetje Iskra Delta se uveljavi bliskovito hitro, predvsem na vzhodnem trgu. Iskra Delta ob tem naglo postaja samozadostna, sama izdeluje računalnike in jih nadgrajuje, vanje pa vstavlja le ameriške čipe, ki zaradi takratnega embarga ne morejo na vzhodni trg. Iskra Delta jih lahko edina, z ameriškim »end use« certifikatom, pošilja na vzhod, na Kitajsko, v Indijo in Sovjetsko zvezo. V trenutku, ko postane tehnologija Iskre Delte preveč neodvisna in ko ameriškim proizvajalcem ne le konkurira, ampak jih na nekaterih področjih celo prekaša, se zanjo začne zanimati CIA: tehnologija ne sme v roke sovražniku. Na drugi strani pa vidi KGB v Iskri Delti zadnjo možnost, da bi Vzhod nadoknadil tehnološki zaostanek.
Iskri Delti se po robu postavi tudi domača oblast, predvsem zaradi kratkovidnosti, podkupljivosti in »slovenske« zavisti.
Za povrh se začenja razpad Jugoslavije.
Scenarij Jurij Gruden in Miloš Kalusek, režija Jurij Gruden.

Vedun je ansambel, ki izvaja staro in meditativno glasbo ter kanalizira zdravilni zvok z glasbili in pesmimi ljudstev sveta. Ime je ansambel prevzel iz slovanske dediščine, pomeni pa tistega, ki lahko zdravi dušo in telo tudi z besedami, torej z glasovi, vokali, konzonanti, zvoki, toni, šumi, ropotom, z vsem, kar sestavlja zvočni jezik ali zvočno orodje za širitev zavesti. Skupina, ki deluje pod vodstvom Mire Omerzel - Mirit, uporablja različne glasovne tehnike ter glasbila in zvočila iz svetovne dediščine.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov