Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 24. jul. 2024

TV Slovenija 1 • Sre, 24. jul.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V ljubljanski Ravnikar Space Gallery smo si ogledali dve razstavi: Go Big Or Go Home DNLM Danila Milovanivića in Put Yourself in the Shoes of Someone Else Caro Jost. V Cukrarni smo bili na razstavi Tobiasa Putriha in Ardalana Sadeghikivija, ki povezujeta preteklost zgradbe z njeno sedanjostjo. V londonski galeriji Tate Modern so obiskovalci povabljeni k soustvarjanju slike na velikem platnu, hkrati pa bomo pogledali, zakaj so klovni to poletje preplavili London.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V Zakajzato se pripravljajo na praznik cvetja, toda vse cvetlice so uvele. Le zakaj že toliko časa ni deževalo? In zakaj sploh mora?

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Kyle se pripravlja na zmago v teku na sto metrov. Vsako leto je prvi in ima svoj sistem: dobro zajtrkuje, se požene kot panter in šteje korake. Letos tek konča drugi in v besu zaluča zastavico za konec proge po igrišču. Prepovejo mu nastopati v vseh disciplinah, a še huje je, da ne razume, kaj se je zgodilo. Še dobro, da vztrajna Maudie v roke vzame meter in premeri progo.

Nate v okrepčevalnici spozna Frankieja Rylandsa. Frankie je tudi nadarjen kitarist, ki pa je zapustil skupino zaradi neljubega pripetljaja na snemanju. Nate bi mu rad pomagal premagati strah in ga spravil nazaj na oder. Mya medtem hodi na lažne zmenke in Oakley je zato zelo ljubosumen.


Almost Never I. /2019/ Velika Britanija

avtor serije: Jeremy Salsby, Paul Rose
scenarist: Paul Rose
režiser: Ben Kellett, Jack Casey
v glavnih vlogah: Nathaniel Dass, Harry Still, Oakley Orchard, Tillie Amartey, Colin Hoult, Emily Atack, Tess Daly, Kimberly Wyatt, Ryan Early

Bratje Vid, Lan in Luka ter njihov oče David so prepričani, da je igranje videoiger lahko zabavna dejavnost za vso družino, a pogosto se tega lotijo brez mame Mojce, saj je videoigre ne zanimajo preveč. Tokrat jo bodo s skupnimi močmi poskusili navdušiti z igro Among Us. Bo izdajalska igra končno prepričala poslednjo branilko analognega v družini?

Alja ni navdušena samo nad videoigrami, ampak tudi nad cosplayem – izdelovanjem in oblačenjem v kostume junakov iz popkulture. Že dolgo je njena vzornica na tem področju Dora, spremlja jo na družbenih omrežjih. Alja bo Doro zdaj prvič spoznala pri igranju Catherine, ugankarske igre na temo ljubezni, duševnih stisk in izbire. Bo Dora nad igro navdušena, tako kot je Alja nad njenimi kostumi?

Slovenci smo v skoraj štirih stoletjih pod habsburško monarhijo – od izida prve slovenske knjige do prve svetovne vojne – doživeli zelo različne cenzurne režime. Vseprisotna, četudi pogosto prikrita cenzura, je temeljno zaznamovala intelektualno in literarno življenje naših prednikov. Po vsebinski plati so bile sprva v žarišču verske teme, nastal je indeks prepovedanih knjig. Pozneje so bile za cenzorje najbolj sporne politične in moralne teme. Knjižna cenzura je bila ukinjena leta 1848, v gledališču pa je ostala vse do razpada monarhije.

Dana pred ostalimi skriva izpuščaje, ki so se ji pojavili po obrazu in za katere sumi, da jih je dobila zaradi poljubljanja s fanti. Meta si njeno skrivanje razlaga po svoje in se prestraši, da je Dana pod vplivom kakšnega arabca, ki jo želi izkoristiti. Jože si z novim aparatom izmeri pritisk, ta pa pokaže, da je njegov pritisk močno previsok, kar Meti naredi še nekaj sivih las. Vsa prestrašena Jožeta odpelje na počitek v pisarno in medtem, ko Jože na kavču zaspi, v pisarno pride Polonin novi sodelavec Martin ...

Osrednja gostja velikonočne oddaje je 73-letna Primorka Ivica Vergan, vodja Primorskih fantov. 21. marca 2023 se je poslovil njihov pevec in Ivičin dobri prijatelj Bogdan Gerk. Spominjamo se njegovih uspešnic in sledi, ki jih je kot ploden avtor pustil v obalni zasedbi.

Na pogovornem kavču je tudi Blaž Švab, pevec Modrijanov, ki uradno nastopajo 24 let. S Silvom Pliberškom bodo izvedli novi valček Moj mali raj.

V studiu so tudi mladi in energični debitanti iz Kostanjevice na Krki – skupina Džuboks, v veselo družbo Andreja in Sandija pa pride še simpatična Alenka Godec.

Dve igrici – Prepoznaj pesem ter Je res ali ni? – veliko smeha, pogovora, nekaj nostalgije in Glasbeni pozdrav se zlije z vikendom.

Na zadnjem popisu prebivalstva na Hrvaškem se je za Slovence izreklo 7729 ljudi. Gre za najmlajšo zamejsko skupnost Slovencev, ki je bila med letoma 1997 in 2010 celo izbrisana iz hrvaške ustave, v saboru pa svojega predstavnika sploh še ni imela. Zakaj Slovenci na Hrvaškem čutijo, da so v slabšem položaju kot slovenske manjšine v drugih sosednjih državah? Kaj pričakujejo od Slovenije? Kako negujejo svoj jezik in identiteto?

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Priseljenca sta v upanju na boljše življenje odšla v Katar, vendar ju je tam čakala drugačna usoda. Dokumentarni film prikaže nečloveške delovne razmere in smrti med delavci, ki so gradili več milijard vredno infrastrukturo za svetovno nogometno prvenstvo leta 2022.

Slikar MILAN ERIČ je sprejel povabilo za pregledno razstavo v ljubljanski Mestni galeriji. Največje slike so sestavljene iz številnih listov velikosti A3 in jih je prinesel kar v kartonasti škatli. Zamisel za to je dobil, ko sta z Zvonkom Čohom galerijske stene tapecirala s tisoč in več risbami risanke Socializacija bika. Velikokrat si pomaga tudi s fotokopiranjem na prosojnice in tako iz starejših ilustracij ustvarja nove kolaže. Da bi lahko v kratkem času pripravil več del, si je pomagal z novo tehniko, ki jo imenuje Polivanke. Na koncu je bila galerija natrpana z deli in postavitev je dobila naslov Nepregledna razstava.

V dveh slovenskih narodnih gledališčih, ljubljanski in mariborski Drami, trenutno igrajo kar dve Moliѐrovi komediji, Skopuha v klasični režiji Slobodana Unkovskega in Tartuffa v avtorski režiji Diega de Bree. Kakšna je vloga ženske v Moliѐrovem opusu? Glavni junaki so običajno obsedeni moški, vendar ob njih - sicer redko - stojijo tudi močne ženske, kot je denimo Elmira v Tartuffu. Pogovarjali smo se tudi z 12 igralkami, ki so pod režijskim vodstvom Sebastijana Horvata sredi nastajanja provokativne uprizoritve Nebesje britanske dramatičarke Lucy Kirkwood. Avtorica se ukvarja z odnosom sodnega sistema do ženske v 18. st., ki je ženske obravnaval drugače kot moške za iste prestopke. In še, kdo je sodobna urbana ženska, kot jo v gledališki priredbi avtofikcijskega romana Eve Mahkovic interpretirata igralki dveh generacij Nataša Matjašec Rošker in Liza Marijina?

A Nagyító alatt című adásban kiemelünk néhány jelesebb nemzetiségi eseményt a tavalyi évből.

V oddaji Pod drobnogledom se bomo spomnili nekaterih pomembnejših narodnostnih dogodkov iz preteklega leta.

Bela ne more več uživati z Lucy, ker se boji, da ji bo Paul prej ali slej priznal svoja čustva, zato se odloči, da jo bo zasnubil, in pri tem za pomoč prosi Andréja Konopko.
Grükon zahteva, naj Steffen prevzame njihovo krivdo, sicer bodo uničili Vrabčka. Obupanemu Steffenu na pomoč priskoči Dirk.
Urs izsiljuje Vanesso, ki mu mora priskrbeti kodo hotelskega sefa, drugače bo razkril njeno goljufijo pri športni stavi in bo njene sabljaške kariere konec.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Cofek in Rina slišita legendo o gozdnem duhu Lesnikarju. Začneta ga iskati, saj ju zanima, kakšen je. Ob tem pa odkrijeta, da je včasih skrivnost vznemirljivejša od resničnosti.

Rezgetavi Galopko je sestradan. Preseneti prhajočega Godrnjavsa, ki muli travo. Izpred nosa mu izmakne šop trave. Godrjavs se požene za njim. Boti zajaše Galopka in skupaj odgalopirata po peščenem skalovju. Bo Botiju ob tej bliskoviti hitrosti uspelo zbrati vse podatke in opraviti svojo nalogo?

Če se okužimo z mumpsom, nam otečejo žleze slinavke ob ušesih. Zdravnica Mica pojasni, da bolezen po dobrem tednu izzveni, a nam lahko pusti posledice, zato je najbolje, da se pred njo zaščitimo s cepivom.

Bogdan Babšek je zaradi prirojene spinalne mišične atrofije že od desetega leta na invalidskem vozičku. Ker po končani srednji šoli za elektrotehniko ni dobil zaposlitve v svojem poklicu, se je usmeril v grafično oblikovanje in se posla lotil sam. Bil je prvi invalid v Sloveniji, ki se je s tem, da se je odločil za samostojno podjetniško pot in redno zaposlitev, za vedno odrekel invalidnini, ki bi jo sicer prejemal vse življenje. Njegovo podjetje Batis Plus danes zaposluje sedem delavcev, od tega tri invalide. Vseskozi sledijo trendom na področju tiska in grafike, v novo tehnologijo letno vlagajo okrog osem odstotkov prometa. Podjetje vodi s premišljenimi in poštenimi koraki, pravi; ponosen je, da spadajo med slabih deset odstotkov podjetij z zlato boniteto odličnosti. Kljub težki invalidnosti ves čas uresničuje svoje sanje, ovire pa premaguje s pozitivno energijo in močno voljo. Slednje mu v zadnjem obdobju daje tudi njegova mlada družina – soproga Mojca in 10-mesečna hčerka Nika.

90 odstotkov Slovencev vsaj občasno uživa prehranska dopolnila. Na policah trgovin in specializiranih prodajaln je okoli 2000 izdelkov, a številni ljudje dopolnila naročajo tudi po spletu, k temu pa jih pogosto nagovarjajo zavajajoči oglasi, ki obljubljajo čudežne učinke. Zaradi domnevno čudežnih učinkov je moralo najmanj 5 ljudi na zdravljenje v bolnišnico, enemu izmed njih so presadili jetra. Katera prehranska dopolnila lahko uporabljajo bolniki z rakom? Kakšen je sploh nadzor nad sestavinami v teh izdelkih? Zakaj ne gre verjeti obljubam o izgubi teže brez truda ali povečanju spolne moči v oglasih?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Drama. Wayland je po petnajstih letih izpuščen iz zapora. Išče službo in se izogiba težavam. Kmalu po osvoboditvi se ponovno zbliža z Dolores, svojo bivšo iz srednje šole. Dolores je med njegovo odsotnostjo postala mati treh otrok, samohranilka, ki nima kaj sanjariti, če jih hoče preživeti. Wayland se kmalu po prvem srečanju preseli k Dolores in njeni kaotični družini. Otroci ga sprejmejo za svojega in ga imajo kmalu za očeta, čeprav Waylandu to ni po godu in ni videti pomirjen ali zadovoljen. Vseeno pa se znajde v vlogi odgovornega očeta, ki mora poskrbeti za račune in poln hladilnik. Med iskanjem zaposlitve ga stara znanstva potegnejo na stara pota, medtem ko začne Dolores na glas sanjariti svoje dekliške sanje o življenju v Los Angelesu. Vprašanje je ali sta Dolores in Wayland po petnajstih letih dovolj zrela in močna, da bosta obdržala in ohranila družino ali bodo šle stvari svojo pot, kakor v neštetih drugih primerih.

LORELEI / USA / 2020
Režija: Sabrina Doyle / Scenarij: Sabrina Doyle / Igrajo: Jena Malone, Pablo Schreiber, Gretchen Corbett, Dana Millican, Sabina Friedman-Seitz, Quinn Liebling, Jerry Bell Jr., Joseph Bertót, Jeb Berrier, Lynn Sher, Ryan Findley, Trish Egan, Amelia Borgerding, Bionka Simone, Chancellor Perry…

Serija TV vinjet prinaša opomnik na življenje ljudi, pomembnih za slovensko zgodovino, družbo in kulturo, ki so danes skoraj pozabljeni.

Fran Vesel je postal zbiralec in fotograf. Svoje premoženje – dve hiši v Ljubljani, je zapustil slovenskemu narodu. Zbiral je vse, kar je bilo povezano s kulturo, še zlasti z umetnostjo in slikarji. Fotografiral je različne dogodke in ljudi, tudi Ivana Cankarja ter ustvaril zajeten opus, ki predstavlja dragocen dokument časa.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V Kinodvoru smo si predpremierno ogledali film Odrešitev za začetnike Sonje Prosenc. Bili smo na odprtju razstave Kaskade Anamarije Dimovske in Martina Briclja Barage v Muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi v Ljubljani ter na razstavi Šejle Kamerić Popolna tenzija v ljubljanski Cukrarni. Sinoči pa smo obiskali tudi koncert ameriške pevke Morgan James, ki je nastopila na festivalu Arsana na Ptuju.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Nika v bolnici dobi potrditev, da je bila posiljena. Spominski drobci, ki ji vznikajo v zavest, kažejo na taksista.

Živa si je z Nikino ekskluzivno informacijo o Hafnerjevem vstopu v politiko popravila status v uredništvu. Z urednikom Pretnarjem naredita prvi veliki intervju s Hafnerjem. Zvečer v uredništvu pride do zbližanja, ki pa ni po Živini volji. Živa si zaradi strahu za svojo prihodnost ne upa zavrniti urednika.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov