Claudia še vedno sodeluje z nekaterimi vodilnimi modnimi hišami in je zadovoljna, da starostni predsodki počasi padajo. Foto: EPA
Claudia še vedno sodeluje z nekaterimi vodilnimi modnimi hišami in je zadovoljna, da starostni predsodki počasi padajo. Foto: EPA
Karl Lagerfeld
Suhemu Lagerfeldu, ki že nekaj let prisega na trši slog oblačenja, so suhice všeč. Foto: EPA

36-letna Nemka, ki je tudi sama nekoliko presuha, kot so komentirali časopisi, je v intervjuju za neko nemško revijo razložila: "Zdi se mi, da vse skupaj ni več videti dobro. Moda je super na vitkih manekenkah, a če pogledam današnje manekenke, se mi zdi, da je nekaj narobe. Presuhe so. Kosti štrlijo vsepovsod."

Schifferjeva, ki je že velikokrat povedala, da ima velik tek ter "posebno nagnjenje" do čokolade, kadar pride v Nemčijo, pa tudi do klobas, je bila v 90. letih ena od bajno plačanih supermanekenk. Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christie Turlington, Linda Evangelista in Claudia so bile suhe, nekatere bolj, druge nekoliko manj, a tako suhe niso bile nikoli. Ko se je "sanjski ekipi" pridružila še Kate Moss, so nasprotniki presuhih deklet prvič povzdignili glas.

Klobase in čokolada ostajajo na jedilniku
Ko je Claudia Schiffer vstopila v svet mode, je bila stara 17 let. Nemka pravi, da je bila takrat ena najdebelejših. Kmalu je postala ljubljenka rojaka Karla Lagerfelda in "primorana" je bila shujšati nekaj kilogramov. A danes je Schifferjeva zadovoljna, saj je, kar hoče. "Čokolado jem skoraj vsak dan. Polnomastno mleko pijem ravno zato, ker nočem hujšati," je pojasnila Claudia, ki z možem in dvema otrokoma že nekaj časa živi v Angliji.

Lagerfeld se s Claudio ne strinja
Letos se je gonja proti zelo suhim manekenkam začela pred nekaj tedni, ko so iz Madrida sporočili, da bodo na jesenskem modnem tednu zavrnili presuha dekleta, tista z indeksom telesnem mase, nižjim od 18. Svoje so povedali že številni modni oblikovalci, med njimi tudi Claudiin nekdanji zaščitnik Karl Lagerfeld, ki pa meni, da ni z zelo suhimi dekleti prav nič narobe.