Stella bo poskrbela za oblačila britanskih športnikov v času olimpijskih iger 2012 v Londonu. Foto: EPA
Stella bo poskrbela za oblačila britanskih športnikov v času olimpijskih iger 2012 v Londonu. Foto: EPA

Športno, a sofisticirano oblečene manekenke so nosile obleke, ki so nekoliko spominjale na šolske uniforme. Stella je predstavila mladostno, zabavno, ženstveno in lahkotno kolekcijo v spektakularni plesni dvorani v hotelu de Ville v francoski prestolnici, poroča Reuters.

McCartneyjeva je svoje stvaritve opisala kot: "Ko se srečata angleško podeželje z urbano energijo, barvami in sijajem." V zaodrju je za Reuters TV povedala: "Želela sem zmešati ta dva svetova skupaj, vendar ne na popolnoma pričakovan način."

Na modno revijo je prišel oblikovalko spodbujat njen oče Paul McCartney, nekdanji član skupine The Beatles, s spremljevalko. Oblačila pa so si ogledali tudi številni drugi znani obrazi iz sveta mode, glasbe in filma.

V prvi vrsti je med drugim sedela pevka Alicia Keys, ki je pariški teden mode obiskala prvič. Kolekcijo je komentirala takole: "Prekrasna je. Barve so tako močne, vendar še vedno sofisticirane in okusne. Obožujem njen slog in res sem vesela, da sem tukaj."

Nekaj utrinkov z modne revije si lahko ogledate v spodnji galeriji, v priloženem videu pa modne smernice, ki jih Stella napoveduje za pomlad in poletje 2012, ter njene večerne obleke iz kolekcije za jesen in zimo 2012.

Pomlad in poletje 2012

Predstavitev večernih oblek