Njegove obleke so med drugim predstavili Maja Malnar, Nadiya Bychkova, Peter Klinc in Bojan Ilijanič. Foto: Beograd Fashion Week
Njegove obleke so med drugim predstavili Maja Malnar, Nadiya Bychkova, Peter Klinc in Bojan Ilijanič. Foto: Beograd Fashion Week
Bojan Ilijanič, Miro Mišljen in Nenad Radujević
Miro (v sredini) v družbi mistra universe Slovenije Bojana Ilijaniča in organizatorja tedna mode Nenada Radujevića. Foto: Beograd Fashion Week

V sredo se je v dvorani Belexpocenter zbralo več kot 600 ljudi, ki so pričakovali odličen modni večer - in ga z Mišljenovimi oblekami tudi dobili. Oblikovalec je dejal: "Kolekcijo sem poimenoval Plastika zaradi 'plastičnih odnosov' med ljudmi. Ni šlo za fizično obliko plastike, pač pa le za sporočilo: odstranimo plastične odnose, bodimo to, kar smo. Zato sem na koncu tudi sam odvrgel masko s sebe, saj sem želel ljudem povedati, naj bodo taki, kot so, in naj se ne spreminjajo."

Beograd ga je očaral
Kolekcijo je Miro snoval ob upoštevanju modnih smernic za sodobno žensko in moškega. Ko je prišel v Beograd, se je v mesto preprosto zaljubil in le opazoval ljudi na ulicah. Tako je tudi sam upošteval to, kar ljudje po beograjskih ulicah nosijo na svojstven način. "Zdi se mi, da je v Beogradu veliko urbanih moških, ki gredo lahko v dobri športno elegantni trenirki po fitnesu tudi naravnost na večerjo in ne izpadejo čudno. To je preprosto del kulture in to sem želel prenesti na modno stezo," je pripovedoval po reviji.

Pri ženski kolekciji je pokazal profil ženske, ki nase 'da' veliko. Kolekcijo je zanimivo ustvarjal kar leto dni in pol, saj se mu je vmes zgodilo veliko stvari in je, kot pravi, potreboval čas, da je začutil tudi samega sebe ter bil prepričan o tem, da je naredil nekaj najboljšega do zdaj.

Navdušenje je nalezljivo ...
Pohvale po reviji so deževale od vsepovsod, tudi od slovenskega veleposlaništva v Srbiji na čelu z veleposlanikom Francijem Butom. Miro je dejal, da so prav Slovenci v Beogradu prispevali levji delež k uresničitvi slovenskega modnega večera sredi Beograda. Glavni organizator Belgrade Fashion Weeka Nenad Radujević pa je po dogodku Miru malce za šalo navdušen dejal, da bo nekoč tako slaven, da jih ne bo želel več poznati.

Dogodek, ki nekaj pomeni
Beograjski teden mode je postal eden največjih in najbolj priljubljenih dogodkov v srbski prestolnici, ki ga vsako leto spremljajo vsi domači kot tudi številni tuji mediji. Na njem se zvrsti več kot 15.000 obiskovalcev, obenem pa organizatorji ne dajejo poudarek le na domače kreatorje, ampak povezujejo in privabljajo tudi vodilna mesta ter države modne industrije z vsega sveta - vse od Milana, Pariza, Londona, Hrvaške, BiH-a, Makedonije do Grčije in navsezadnje tudi Slovenije.